Deel dit artikel:

Selle San Marco’s zadelklassieker Regal Short gaat met de tijd mee

Selle San Marco heeft haar nieuwste Regal Short gelanceerd. Deze combineert stijl met comfort en technologie en is bedoeld voor gebruik op offroad terrein.

De nieuwe versie is een evolutie van het iconische Regal-zadel dat in 1983 op de markt kwam. De Regal Short is bedoeld voor mensen die graag gravelen en bikepacken. Dat alles blijkt uit de ondersteuning en flex.

Constructie met schokdemping

De Regal Short beschikt over het zogeheten Bow Rail System. Deze speciale railconstructie creëert flexibiliteit, waardoor het zadel in het bijzonder geschikt is voor offroad terrein. De constructie dempt schokken en vermindert trillingen van de ondergrond aanzienlijk. De Open Fit-uitsparing (op een aantal modellen) verlicht de druk op het perineum.

Het nieuwe zadel wordt aangeboden in twee maten: een bredere en een smallere (precieze afmetingen communiceert Selle San Marco niet). Daarnaast is er keuze uit een uitvoering met en zonder uitsparing (Open Fit en Full Fit) en tussen carbon en magnesium rails. Vanaf de herfst is het nieuwe Selle San Marco-zadel in de handel verkrijgbaar. De adviesprijs is onbekend.