Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Selle Royal ziet de lente wel zitten

Limited edition serie van Ta+too zadels dit keer met als thema ‘landschap’.

De zon is nog maar net aan het firmament verschenen of her en der poppen de fietsers al weer op. De lengende dagen inspireerden ook de Italiaanse zadelfabrikant Selle Royal tot opnieuw een kleurige serie zadels van de Ta+Too reeks.

Met de modulaire opbouw van Ta+Too zadels is het mogelijk of verschillende designs te mix-en-matchen met je fiets, of met je stemming natuurlijk. Met de zon in het vooruitzicht – of van de partij zelfs – komen de nieuwste uitvoeringen van Ta+Too als geroepen: ze ademen vrijheid, en het ontwaken van de lente.

Wat een prachtige woorden, je zou voor minder naar je bike sprinten. De Landschaps-collectie is onder andere gemaakt door de Franse kunstenares Malika Favre. Zij werkt in een minimalistische stijl met de positief/negatief kant van ruimte en kleur. Ze liet zich inspireren door de vorm van het zadel en kwam daarbij uit op een Ballon-design.

De Italiaan Simone Massoni is een voormalig kinderboekenillustrator en zijn ‘landXscape’ zadel speelt met het idee van een omgeving waaruit je wilt ontsnappen maar dat niet kunt.

De Italiaanse freelance illustrator Giovanna Giuliano uit Trieste brengt met haar Ta+Too-bijdrage een ode aan Chicago, een stad die je volgens haar op een geheel eigen manier verwelkomt, maar ook weer gedag zegt.

Missie geslaagd, zouden we zeggen!

Wil je een Limited Edition zadel, dan moet je je reppen: er worden er niet meer dan 100 gemaakt. Ze kosten 45 euro per stuk. (RVS)

Gerelateerde artikels