Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Selle Royal denkt aan de kinderen

Zadelfabrikant breidt aanbod uit met vier zadels op maat van kids.

In de fietsindustrie wordt al jaren heel goed aan vrouwen gedacht en aan hun specifieke wensen. Zadelmaker Selle Royal denkt nu ook aan de kinderen, met een lijn van vier zadels.

De nieuwe zadels zullen vanaf november verkrijgbaar zijn en ze dragen de aansprekende namen Froggy (unisex model voor 12-16 inch wielen), Ben (voor jongens met 16-24 inch wielen-fietsen), Candy (voor meisjes met dezelfde fietsmaat) en Hello, ook een unisex model voor op fietsen met 24 inch wielen.

Alle zadels zijn handgemaakt en gevuld met een zacht soort schuim, en ze zijn voorzien van SR’s Integrated Clip System. Ze zijn uitsluitend bij dealers te koop en ze kosten 9,90 euro per stuk.

Kinderen vragen natuurlijk een andere benadering dan volwassenen, dus heeft Selle Royal samengewerkt met zowel de FIAB (Federazione Italiana Amici della Bicicletta) als de ECF (European Cyclists’ Federation) om kinderen zo veilig mogelijk in het verkeer te laten bewegen. Daartoe werd de hulp ingeroepen van een illustrator, die de boodschap van veiligheid op kindermaat moest visualiseren. Mascotte Mr. Roy werd geboren, en hij tooit alle communicatie en instructies rond veiligheid voor kinderen en verkeer.

Voor info zie www.selleroyal.com/junior (RVS)