Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Sellaronda Bike Day: ruim baan op een van de populairste routes in de Dolomieten

Vraag een fietser naar zijn of haar favoriete berggebied en je krijgt de Dolomieten als antwoord. Een populaire route in dit noordelijke deel van Italië is de Sellaronda. De ideale dag om deze 53 kilometer lange ronde te fietsen is de Sellaronda Bike Day (dit jaar op zaterdag 27 juni).

De Sellaronda bestaat uit vier bekende passen: de Passo di Gardena (Grödnerjoch), de Passo Campolongo (Campolongopass), de Passo Pordoi (Pordoipass) en de Passo di Sella (Sellajoch). Ze zijn allemaal gelegen rond het majestueuze Sellamassief in de Dolomieten.

Op de Sellaronda Bike Day zijn alle wegen over deze vier bergpassen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Van 8.30 tot 15.30 uur krijgen fietsers ruim baan om te genieten van al het moois dat deze omgeving te bieden heeft. En dat kost helemaal niets. Je kunt in elk van de dorpen (gratis) inpikken op de route.

Vijftiende editie

Het is dit jaar de vijftiende maal dat de Sella Ronda Bike Day wordt gehouden. De laatste jaren brengt deze fietsdag meer dan twintigduizend fietsers op de been.

Gerelateerde artikels