Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Scott en Bold Cycles gaan samenwerken

Opmerkelijk nieuws uit Zwitserland: Scott en Bold Cycles hebben een strategische samenwerking aangekondigd. Heel specifiek wil dat zeggen dat Bold Cycles als merk blijft bestaan, maar op vlak van logistiek, marketing en distributie onder de vleugels van Scott zal vliegen.

Bold Cycles werd pas in 2015 opgericht, maar het mini-bedrijfje (we spreken over vijf personeelsleden) van MTB-fanaat en ontwerper Vincent Droux wist in die periode wel al drie Eurobike Awards in de wacht te slepen waarvan twee Design & Innovation Awards. Bold Cycles is vooral bekend van de manier waarop het de demper van zijn full-suspension mountainbikes volledig in de zitbuis van de fiets wegwerkt. Dat levert niet alleen verbluffend mooie fietsen op, met de demper in de zitbuis weggewerkt is die ook veel minder kwetsbaar en wordt de werking niet aangetast door modder dat zich rond de bracketpartij ophoopt.

De Bold Unplugged van onderuit gezien. Links met de magnetische afdekkap van de demper geopend, rechts met de afdekkap dicht.

Meer Bold voor meer mountainbikers

Hoewel Bold Cycles als merk op zich blijft bestaan, hebben ze bij Scott wel een duidelijk zicht op wat ze met Bold Cycles willen bereiken. “Bold is een veelbelovende start-up met bijzonder gepassioneerde medewerkers en een uitzonderlijke visie. Hun waarden en drang naar innovatie sluiten perfect aan bij de bedrijfscultuur van Scott. We zien een groot potentieel om met Bold Cycles klanten te bedienen die hun fiets perfect willen afstemmen op hun individuele wensen”, aldus Beat Zaugg, CEO van Scott Sports. Met andere woorden: goed nieuws voor de liefhebbers van hoogtechnologische fietsen want dankzij de marketing en distributie van Scott zullen de fietsen van Bold nu een groter publiek bereiken.

De fietsen van Bold vind je hier.

Gerelateerde artikels