Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Scope en Wheel-Tec slaan handen ineen

Twee wielenbouwers gaan samen custom wielen maken.

Het Nederlandse merk Scope Cycling, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van ‘full carbon clincher’ wielen voor de racefiets gaat exclusief samenwerken met Wheel-Tec, dat zich specialiseert in de bouw van hoogwaardige handgespaakte mountainbike- en racefiets wielen.

De samenwerking houdt in dat Wheel-Tec custom wielsets met Scope velgen gaat opbouwen op basis van de eisen en wensen van klanten. De productrange van Scope bestaat uit drie verschillende velghoogtes; R3 (30 mm), R4 (45 mm) en R5 (55 mm) allen verkrijgbaar in een velg- en schijfrem uitvoering. Alle Scope velgen zijn 26 millimeter breed en hebben een aerodynamische vorm welke in samenwerking met de TU Eindhoven is ontwikkeld. Daarnaast zijn de Scope velgen allemaal tubeless ready en hebben ze als eerste wielenset een triple-A-certificaat van Schwalbe ontvangen. Dit laatste betekent dat tubeless banden zeer eenvoudig te monteren zijn en zelfs met een handpomp op druk zijn te brengen.

Marc Meulmeester, eigenaar van Wheel-Tec, over de samenwerking: “Scope heeft met haar nieuwe serie racevelgen een mooie complete productrange neergezet. De kwaliteit van de Scope velgen is van een hoogstaand nivo, en de velgen zijn in overleg met ons aangepast om perfect te matchen met de diverse premium naven waar wij de Scope wielen mee gaan aanbieden. Custom wielbouw met hoogwaardige componenten is ons DNA. Scope legt de lat hoog en we zijn daarom erg enthousiast over deze exclusieve samenwerking.”

Rik Kusters van Scope Cycling: “Wheel-Tec is een gerenommeerde custom wielbouwer welke dezelfde hoge eisen aan de productkwaliteit en service stelt als Scope. Bovendien hebben Wheel-Tec en Scope eenzelfde visie op het bouwen van wielen, deze gedeelde visie heeft geresulteerd in een custom velg welke exclusief door Wheel-Tec mag worden gebruikt om custom wielsets op te bouwen. Door deze unieke samenwerking zijn we in staat om op basis van het profiel en de eisen en wensen van de klanten een custom wielset aan te bieden welke voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Scope.

 

Gerelateerde artikels