Deel dit artikel:

Scicon Sports presenteert twee nieuwe performance brillen

Scicon Sports heeft twee nieuwe sportbrillen op de markt gebracht: de Aerowatt en Aerowatt Foza. Het Italiaanse bedrijf stelt naar de optimale balans tussen uiterlijk, comfort en functionaliteit te hebben gestreefd.

Belangrijkste eigenschap van de twee brillen is de toevoeging van het zogeheten SpaceVent-systeem. Dit is een ventilatie-oplossing. De grote lens sluit de ogen volledig af voor bescherming tegen zonlicht en ronddwarrelend vuil. Aan de bovenzijde zitten echter vlakke openingen. Scicon Sports heeft enige ruimte vrijgelaten tussen de lens en het frame, de binnenstromende lucht moet zo voor ventilatie zorgen. De lens kan bovendien niet beslaan.

De Aerowatt en Aerowatt Foza zijn voorzien van SCN-PP True Vision, een prestatiegerichte lenstechnologie voor meer bescherming en optische helderheid. De lens heeft een matte omtrek die externe lichtreflecties verzacht. Hierdoor zie je kleuren en contrasten beter. De frames zijn gemaakt van biobased materialen. De productiemethode heeft bijgedragen aan een kleinere ecologische voetafdruk.

Het verschil tussen de Aerowatt en Aerowatt Foza zit hem met name in de lensvorm en -hoogte. Die van de Aerowatt Foza is 5 millimeter lager. Daarnaast heeft dit brilmodel twee open ventilatiekanalen aan de bovenzijde (SpaceVent), vergeleken met drie bij de Aerowatt. Beide modellen zijn in vier framekleuren en tien lenskleuren leverbaar. De adviesprijs van de twee brillen is 210 euro.

Getest tijdens Tour

Scicon Sports heeft de brillen in de prototypefase uitgebreid getest. UAE Team Emirates werd hierbij betrokken. De renners droegen de brillen onder andere tijdens de recente Tour de France. Tadej Pogačar won de lange Planche des Belles Filles-etappe met het Aerowatt-prototype en teamgenoot Rafał Majka droeg de Aerowatt Foza.