Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Schwalbe stelt Addix voor

Nieuwe rubbercompound met hogere duurzaamheid.

Voor wie zich afvraagt hoe het kan dat fietsbanden altijd maar beter worden: het simpele antwoord is dat de rubbersamenstelling almaar verder verfijnd wordt, met betere eigenschappen als resultaat. Fietsbandenspecialist Schwalbe laat weten dat ze een nieuwe compound ontwikkeld hebben die duurzamer is dan ooit tevoren. Addix is de naam.

Meer grip, minder rolweerstand, een hogere duurzaamheid en meer demping: ziedaar het wensenlijstje van de gemiddelde bandenmaker. Helaas voor de bandenmaker conflicteren die wensen als de Palestijnen met de Israëli’s. Wordt de ene wens vervuld, dan gaat de ander in rook op. Dus moeten er compromissen worden gezocht.

Schwalbe claimt evenwel dat zijn nieuwste compound Addix op alle vlakken een verbetering is, maar vooral op duurzaamheid hoog scoort. Voor Addix wordt een high-tech procedure voor het mixen van de verschillende rubbersoorten en additieven toegepast. Door de vergaande verfijning kan men eindeloos spelen met verschillende parameters en daaruit is de nieuwe formule voor de Addix-compound ontstaan.

Addix wordt in eerste instantie gebruikt voor vier banden in de mountainbikerange van Schwalbe.

Addix Speed, te herkennen aan een rode markeerlijn op de buitenkant van de band, is er voor XC-gebruik en heeft een lage rolweerstand.
De Addix Speedgrip (blauwe lijn) is een universele rubbersoort voor wie naast XC-tochten ook wel een trailtocht meepikt en scoort een 62% hogere duurzaamheid en 35% meer grip dan het vorige rubber (Pacestar). Als je een oranje lijn ontwaart dan gaat het om Addix Soft, bedoeld voor enduro- en allmountaingebruik: rolt goed en dempt goed. Ten slotte is er de paarse markeerlijn die Addix Ultrasoft aanduidt. Ideaal voor hardcore endurorijden en voor downhillen.

De nieuwe Addix-rubbers zijn vanaf juni verkrijgbaar.

 

Gerelateerde artikels