Deel dit artikel:

Schwalbe helpt MTB’ers in Nederland met een eerste reparatiestation

Bandenmerk Schwalbe heeft in het Nederlandse Zandvoort een allereerste reparatiestation geplaatst waar mountainbikers met pech hun materiaal kunnen oplappen.

Schwalbe, gevestigd in Duitsland, maakt er een erezaak van om het mountainbiken en het trailen te promoten en het netwerk van paden en parcoursen te onderhouden en uit te breiden. Vooral in Nederland, waar ze sinds kort een eerste reparatiepost hebben neergepoot die onfortuinlijke mountainbikers van hun pech kan afhelpen.

De reparatiepost, waar je de basiszaken als bijvoorbeeld een lekke band in je eentje kan verhelpen, staat strategisch bij een drukgebruikt MTB-parcours in Zandvoort. Het bandenmerk werkte samen met de MTB-club De Dunebikers om de post er te krijgen.

Schwalbe sponsort sinds vele jaren diverse MTB-verenigingen, evenementen en parcoursen. Verschillende daarvan hebben inmiddels ook al hun interesse voor het reparatiestation uitgesproken. Wellicht zullen binnenkort dan ook meerdere Schwalbe-reparatiestations te vinden zijn bij MTB-parcoursen, waarna het misschien komt overgewaaid naar België.

Gerelateerde artikels