Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de vijfde editie van Grinta! Mallorca Experience

Het volgende voorjaar goed beginnen? Ga dan met Grinta! en Kortweg Cycling Travel mee naar Mallorca voor de Grinta! Mallorca Experience (16-23 maart). De inschrijving is nu geopend.

De Grinta! Mallorca Experience is toe aan de vijfde editie. Volgens het beproefde recept krijg je een fantastische fietsweek voorgeschoteld, met alles erop en eraan. Denk aan het professionele vervoer (over land) van je fiets, groepsritten onder begeleiding van Kortweg-medewerkers en Grinta!-crew, technische assistentie en een custom wielershirt (van Sportful).

Je verblijft samen met de groep in het viersterrenhotel Astoria Playa in Puerto Alcudia, aan de Noord-Oostkust van Mallorca, op honderd meter van de wandelpromenade naar de haven. Met een halfpension arrangement en water en wijn aan tafel in de prijs begrepen weet je zeker dat het je aan niets zal mankeren. Je fiets wordt uiteraard zorgvuldig opgeslagen in de stalling.

Parel van de Balearen

Wie Mallorca nog niet (zo goed) kent: het Spaanse eiland is de parel van de Balearen en voor fietsers een perfecte locatie voor rustige duurtrainingen, afgewisseld met pittige heuvel-bergachtige ritten in de Tramuntana. Je treft er onder meer bekende beklimmingen als de Sa Calobra, Puig Major en de Coll de Soller. Deze brengen zeker je conditie op het juiste peil voor het voorjaar.

Subtropisch klimaat

Mallorca heeft een subtropisch klimaat. Daardoor zijn de winters milder dan op het Spaanse vasteland. Verder houdt het kustgebergte veel koufronten tegen. In het vroege voorjaar kan het ‘s ochtends nog een beetje fris zijn, maar al snel neemt de temperatuur toe. De gemiddelde temperatuur in Palma is 21,4 graden Celcius, met gemiddeld zeven uur zon per dag het gehele jaar door.

Meer weten over de Grinta! Mallorca Experience? Ga naar de website van Kortweg Cycling Travel.