Deel dit artikel:

Santini warmt op voor Tour met speciale collectie

Dat Santini de officiële leverancier van de klassementstruien in de Tour de France is, wil ze weten ook. De Italiaanse wielerkledingfabrikant heeft een speciale collectie gelanceerd: Le Maillot Jaune.

Anders dan de naam doet vermoeden, voert het geel niet de boventoon. Qua kleuren hebben de Italianen in de basis gekozen voor blauw en groen met hier en daar een vleugje geel in het ontwerp. Daarnaast zien we gele accenten, zoals de collectienaam op de shirts en broeken. Waarom het geel subtiel is toegepast? De echte gele trui is voorbehouden aan de leider in de Ronde van Frankrijk, zo meent Santini.

De Le Maillot Jaune-collectie bestaat uit meerdere shirts, shorts, een baselayer en diverse accessoires. Kijkend naar de shirts, zijn er de Esprit (100 euro) en Allez (140 euro). Eerstgenoemde is bedoeld voor toepassing op de warmere dagen, hij voorziet in iets meer ventilatie. Het shirt is ook iets meer uitgesproken qua ontwerp dan Allez, het shirt dat volgens Santini qua technologie één op één overeenkomt met de Tour-leiderstruien. Allez is gemaakt van gerecycled polyester. De pasvorm is nauwsluitend ter verbetering van de aerodynamica.

De Le Maillot Jaune bibshorts (180 euro) is gemaakt van Santini’s stof Thunderbike Power en heeft een zeem met meerdere dichtheden en gel-inzetstukken voor lange en warme dagen in het zadel. Andere extra’s in de collectie zijn een vest, een regenjack, sokken, een nekwarmer en een koerspet. Ga voor meer informatie naar de website van Santini.


Gerelateerde artikels