Deel dit artikel:

Santini laat zich voor nieuwe Tour-kit inspireren door Place de l’Étoile

Tour-organisator ASO mag dan pasgeleden hebben bevestigd dat de Ronde van Frankrijk in 2024 niet in Parijs finisht, kledingpartner Santini brengt tóch een eerbetoon aan de iconische aankomstplaats van ’s werelds grootste wielerkoers. Met de Trionfo lanceert Santini een speciale kit voor 2023.

Al vele jaren vormt de Champs-Élysées in Parijs het slotstuk van drie weken wielerspektakel kriskras door Frankrijk. Voor menig wielersupporter is de afsluitende etappe onlosmakelijk verbonden met de Tour de France. Voor Santini was het reden genoeg om er als officiële kledingpartner een outfit aan te wijden.

De Italiaanse kledingproducent putte voor het ontwerp inspiratie uit de stervorm van de Place Charles-de-Gaulle, beter bekend als Place de l’Étoile, waar de renners de Arc de Triomphe passeren op weg naar de finish op de Champs-Élysées. De Trionfo heeft een motief van het plein waar twaalf wegen in uitmonden. Daarnaast zijn het blauw, wit en rood van de Franse vlag erin verwerkt, net als het geel van de iconische leiderstrui.

Complete kit

De Trionfo-lijn bestaat uit een shirt (100 euro), een baselayer (29 euro), een bibshorts (140 euro), handschoenen (30 euro), een cap (19 euro) en sokken (16 euro). Het klassieke shirt met raw-cut mouwen is gemaakt van een combinatie van micromesh stoffen die het geheel zowel licht als ademend maken. De bijbehorende mouwloze baselayer is extra lang, terwijl de bibshorts zijn gemaakt van de Thunderbike Power compressiestof en zijn voorzien van grippers aan de uiteinden van de benen om de broek op z’n plaats te houden. De bibshorts bevatten ook het GITevo-zeem met een gelkern voor comfort tijdens lange ritten.