Deel dit artikel:

Santini breidt Tour-collectie Maillot Jaune uit met herfst- en winteritems

De Maillot Jaune-lijn werd enkele maanden geleden voorgesteld. Aan de hand van deze kleding wil Santini naar eigen zeggen het ‘unieke karakter van de Tour de France vieren’. De collectie mag dan vernoemd zijn naar de gele trui, het geel vormt zeker niet de hoofdmoot in de diverse kledingstukken, maar is vooral een accentkleur.

Nieuwe kleding en accessoires

Voor de herfst en de winter zijn er nieuwe items aan de collectie toegevoegd. Het gaat hierbij om vijf kledingstukken en twee accessoires. Opnieuw is ultramarijnblauw de voornaamste kleur. Hier en daar zien we een vleugje geel. Zo ontstaat volgens het Italiaanse kledingmerk een strakke, minimalistische look.

De zachte, warme Allez tight van thermisch fleece heeft een C3-zeem dat een ondersteunende, schelpachtige structuur heeft met 3D ergonomische oppervlakken van verschillende dichtheden. Het gele Maillot Jaune-logo en inserts in combinatie met een reflecterend Santini-logo verhogen de zichtbaarheid van de fietser in het verkeer.

Het Allez-shirt met lange mouwen is gemaakt van Hotwind thermische fleece. Het heeft ook twee gele strepen tegen een ultramarijne blauwe achtergrond en gele details. Voor koude, regenachtige dagen bevat de Maillot Jaune-collectie het Allez jack, gemaakt van Polartec Windbloc. De kraag is gevoerd met Polartec Alpha om de nek warm te houden en toch zweet te laten verdampen. De rawcut mouwen zijn gevoerd met fleece. Daarbovenop zit een buitenlaag van waterdicht PU op de pols.

Om de look compleet te maken zijn er Allez-overschoenen en -handschoenen aan de wintercollectie toegevoegd. Zo zijn ook je voeten en handen beschermd tijdens de koude en natte ritten.