Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

’s Werelds eerste ‘slimme’ racefiets

De Unicorn van SpeedX heeft een geïntegreerde vermogensmeter.

SpeedX is naar eigen zeggen een pioneer op het vlak van ‘slimme’ racefietsen. Hun eerste stappen zetten ze in 2014 met een fiets-app die meer dan een miljoen keer werd gedownload, gevolgd door de SpeedForce fietscomputer, die van gewone racefietsen ‘smart bikes’ maakte. Vorig jaar werd dan via de crowdfundingsite Kickstarter de Leopard smart bike gelanceerd, een veelbelovende bike die 2.3 miljoen dollar ophaalde en daarmee het meest succesvolle fiets-project tot dusver op Kickstarter werd. De real-life versie bleek overigens minder hoge ogen te gooien wat rijgedrag, afwerking en prestaties betreft.

Alle begin is moeilijk, maar dat is geen reden om bij de pakken neer te zitten, ergo enter de Unicorn. De opvolger van de Leopard is een lichtgewicht racer met geïntegreerde SpeedX vermogensmeter, die eenvoudig in gebruik is en uiterst licht van gewicht. De meter zou 400 uur autonomie hebben en kan natuurlijk worden opgeladen.
Het frame is vervaardigd uit SpeedX Hyper Carbon, weegt inclusief lak slechts 850 gram (maat wordt er niet bij vermeld) en heeft Vibration Control System aan boord voor optimaal comfort. Aan ronkende termen geen gebrek dus.

Meer tot de verbeelding spreekt de SpeedForce computer met 2.2 inch touchscreen. Handige feature is de Black Dot, een knopje dat je (bijvoorbeeld) op je stuurgrepen kunt bevestigen en waarmee je draadloos tussen schermen kunt wisselen. (RVS)

De Unicorn komt er in 3 versies:
Unicorn Di2
Via Kickstarter € 3447               
Via dealer € 4231                       

Unicorn Pro eTap
Via Kickstarter € 4213            
Via dealer € 5267         

Unicorn X eTap
Via Kickstarter € 5459     
Via dealer € 6991