Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

RS1: de nieuwe aerobike van BH

BH heeft haar RS1 onthuld. Deze aerobike, voorzien van diverse technologieën die we ook op de BH G8 Disc zien, heeft standaard vijf kleurstellingen en is in 35.000 kleurcombinaties leverbaar dankzij het BH Unique-platform.

De RS1 volgt het spoor van de G8 Disc, met name qua aerodynamica en integratie van kabels en andere componenten. Alle opgedane ervaring voor het aerodynamische ontwerp van de G-collectie (Global Concept) werd toegepast op de nieuwe RS1. Zo heeft BH het Kamm Tail-concept gebruikt. Deze buisvormen optimaliseren de luchtstroming langs het frame.

Integratie is een kernbegrip bij de RS1. Geen enkele kabel is zichtbaar, dit komt door het gebruik van het ACR-systeem dat ook eenvoudig onderhoud toelaat. Daarnaast heeft de aerobike een volledig verborgen zadelklem die zich in de bovenbuis bevindt. Beide oplossingen dragen bij aan de aerodynamische efficiëntie en een strak, stijlvol uiterlijk. Fietsers hebben de keuze uit twee zadelpenconfiguraties.

Veelzijdig

De RS1, verkrijgbaar in vijf uitvoeringen (adviesprijs: vanaf 2.699 euro), heeft met zijn uiterlijk en aerodynamica en stijfheid het karakter van een wedstrijdgerichte aerobike. Maar in de praktijk brengt de fiets het nodige comfort. Dat maakt de fiets veelzijdig en geschikt voor een breder publiek.

De voorkant heeft een hoger ontwerp. Dankzijde de oversized balhoofdbuis is het niet noodzakelijk om daarbij buitensporig veel spacers te gebruiken. Dit geeft de fiets een natuurlijke wedstrijdlook. De geometrie van de achterkant houdt de fiets responsief onder alle omstandigheden, een kenmerk dat terug te vinden is op de volledige BH-collectie.

Het frame van de RS1 is geschikt voor banden tot 30 millimeter. De keuze voor bredere banden verhoogt het comfortniveau en de veiligheid.

Personalisatie

De RS1 is standaard verkrijgbaar met vijf decoratieve designs. Daarnaast maakt BH werk van personalisatie. Als je als fietser een andere kleur wenst, dan kun je kiezen uit nog eens 35.000 mogelijke combinaties, met dank aan het BH Unique-platform. Dit is een eenvoudig te gebruiken online configurator.

Gerelateerde artikels