Deel dit artikel:

RouteYou helpt je op weg met gratis webinars

RouteYou is een online routetool met meer dan 18 miljoen gebruikers. Je vindt en plant er nieuwe routes voor je volgende fietstrip. Om het gebruik ervan te vergemakkelijken, biedt RouteYou dit najaar een aantal webinars.

Op dinsdag 4 oktober (20.00 uur) is er een online sessie voor beginners. Die gaat in op de vraag: hoe zoek en gebruik je routes? Via de RouteZoeker grasduin je in meer dan 3 miljoen routes. Maar je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat de route die je kiest volledig bij jou past. Deze online initiatie geeft inzicht in de filtermogelijkheden. Daarnaast gaat RouteYou in op de basis gebruiksmogelijkheden van die route: navigatie op smartphone, downloaden van een gpx en het afdrukken van een papieren kaart. Klik hier voor inschrijving en meer informatie.

Route plannen

Een tweede online initiatie voor beginners vindt plaats op dinsdag 29 november (20.00 uur). Deze gaat over routes plannen. Je gaat aan de slag met de RoutePlanner en maakt zelf lussen en tochten van A naar B. Je bepaalt zelf de afstand, de ondergrond en langs welke bezienswaardigheden de route eventueel leidt. Op de website van RouteYou vind je meer informatie en schrijf je je in.

Voor offroad fietsers

Ben je avontuurlijk? Is mountainbiken of gravelbiken jouw ding en ben je op zoek naar degelijke routes? Of wil je zelf een tocht uitstippelen? Dat kan met RouteYou. De tool voorziet je van het hoogteprofiel en allerlei statistieken. Samen met de RouteYou StarTracker krijg je zo een goed beeld van wat je van de route kan verwachten. Hoe je alles eruit haalt, leer je tijdens de online initiatie op dinsdag 15 november (20.00 uur). Schrijf je hier in.