Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rose lanceert nieuwe endurance fiets

Rose introduceert een nieuwe endurance racefiets. Die gaat door het leven onder de naam Reveal. Comfort en optimale krachtoverbrenging zijn de belangrijkste kenmerken.

Rose laat weten dat de Reveal in meerdere carbonvarianten (en op verschillende prijspunten) wordt geïntroduceerd. Het lichtste frame weegt 900 gram. Design is belangrijk geweest bij het ontwerp: Rose heeft daarbij gestreefd naar een clean, strak en performance-gericht uiterlijk. Met name aan de cockpit is dat te zien. Daarin zijn de kabels volledig weggewerkt.

Comfort

Comfort is een kenmerk van de Reveal. Onder meer de zadelbuis- en pen (met een geïntegreerd klemsysteem) zorgen voor uitstekende demping. Rose kwam tot die conclusie na eigen metingen bij 85 N/mm. De 490 mm lange zadelpen in D-vorm – ook weer voor optimaal comfort – biedt flex in diverse posities. De endurance-vork van Rose staat garant voor balans tussen de laterale stijfheid, het gewicht en de stijfheid. Fietsers ervaren onderweg veel controle. Het frame is geschikt voor banden tot 30 mm, dus ook daar halen fietsers comfort uit.

Krachtoverbrenging

Optimale krachtoverbrenging is een tweede stokpaardje van de Reveal. De 1 ½“ to 1 ½“ headset, het BB86 bottom bracket en de asymmetrische chainstays bieden een perfecte krachtoverbrenging op de weg. Elke pedaalomwenteling draagt bij aan accelaratie. De wattagefreaks kunnen ervoor kiezen om Shimano’s Power Sensor op het frame aan te brengen.

Meerdere uitvoeringen

Topuitvoering is de Reveal Six Disc die wordt aangeboden vanaf 3.999 euro. Deze fiets kan afgemonteerd worden met Ultegra, Ultegra Di2, Dura Ace Di2, Force eTap AXS of Red eTap AXS. Tweede mogelijkheid is het frame van de Reveal Four Disc. Dat weegt 100 gram meer. Deze fiets, afgemonteerd met Shimano 105, is verkrijgbaar vanaf 2.499 euro. Wil je gewicht besparen, dan kun je kiezen voor de Reveal Four met velgremmen. Deze wordt afgemonteerd met 105, Ultegra of Ultegra Di2. Prijzen beginnen bij 2.099 euro.

Gerelateerde artikels