Deel dit artikel:

Rose lanceert Mayor Plus in trekking- en SUV-uitvoering

Een stap in de toekomst zetten. Dat was voor Rose het doel bij de ontwikkeling van de Mayor Plus. Dit model is de nieuwste elektrische fiets van het Duitse merk. Met een accu van 750 wattuur – de grootste die Rose ooit toepaste – is hij bedoeld voor comfort op lange afstanden.

Rose heeft de Mayor Plus in twee samen: hij is als trekking-/ hybridemodel verkrijgbaar (in vier varianten) en als SUV (in twee varianten) met onderdelen die gewoon zijn in de MTB-wereld. Alle zes modellen zijn er met een heren-, dames- en uniseksframe in zilver en groen (vanaf 4.199 euro). Eyecatcher en het duurste exemplaar in de range is de hybride Mayor Plus met Rohloff-naaf. Deze is er voor 6.199 euro.

Wie naar de Mayor Plus kijkt, ziet vooral een krachtige fiets. Hij is voorzien van brede banden, een robuust frame een sterke motor. Alle modellen zijn voorzien van de intern geleide kabels. Het verlichtingssysteem en andere componenten zijn geïntegreerd. De fiets wordt geleverd met 100 millimeter veerweg en heeft een laadvermogen van maximaal 150 kilogram.

Zowel de hybride als de SUV modellen zijn gebaseerd op hetzelfde frame en hebben dezelfde motor (Bosch Performance Line CX BES 4 – 85 newtonmeter) en accu (750 wattuur). De hybride modellen zijn hoofdzakelijk ontworpen voor comfortabele stadsritten en lange reizen, terwijl de SUV-modellen mountainbikebanden en een achterderailleur hebben, ontworpen voor offroad en sportieve ritten. Op beide fietsen zit een Kiox 300-display.