Deel dit artikel:

Rose goes electric: de Root Miller Plus

Meer trails in minder tijd - dat is de belofte van RoseBikes met de lancering van de nieuwe Root Miller Plus e-mountainbike. 

Met de slogan ‘Power up your ride’ zet Rose het succesverhaal van de populaire full-suspension verder. Moeiteloos de berg op en in volle vaart weer naar beneden, altijd met een glimlach op de lippen en een gevoel van avontuur, dat is wat de Root Miller Plus belooft. Met zijn  uitgebalanceerde geometrie, 150 millimeter veerweg voor en achter en de krachtige Bosch-motor is deze e-mountainbike opgewassen tegen alle uitdagingen en zorgt hij voor een veilige en natuurlijke rijervaring op elke trail.

“Op de Root Miller Plus voelen ervaren trailjagers zich net zo comfortabel als beginnende mountainbikers. De fiets beheerst elke trail met gemak. Hij is robuust, uitgerust met een krachtige motor en hij is ook visueel indrukwekkend met hoogwaardige componenten, interne kabelgeleiding en een doordacht carbon frameconcept,” zegt Maik Krienitz, Product Manager Mountainbike bij Rose Bikes.

Rose beschrijft het totaalconcept van de Root Miller Plus met het motto: “Business in the front, party in the back”, want de mullet setup (29” vooraan, 27,5” achteraan) zorgt voor voldoende tractie en een veilig en toch wendbaar rijgedrag. 

Alle modellen van de nieuwe Root Miller Plus zijn uitgerust met de Bosch Performance Line CX-motor. Deze krachtpatser heeft een koppel van 85 Newtonmeter en biedt tot 340 procent ondersteuning. Bovendien beschikt de motor over een accu van 625 wattuur die met de Bosch-snellader in ongeveer vijf uur kan worden opgeladen.

De nieuwe Root Miller Plus is verkrijgbaar in vier uitrustingsversies, in de kleuren mat zilvergrijs en pepergroen en in de maten S tot XL voor een prijs vanaf 4999 euro. De Root Miller Plus-modellen 1 tot 3 zijn uitgerust met RockShox-vering. Model 1 is verkrijgbaar voor de prijs van 4999 euro en is uitgerust met Sram Eagle-versnellingen en Shimano Deore 4-zuiger remmen. Model 2 wordt geleverd met een Shimano 1×12 SLX schakelgroep en krachtige Formula Cura 4 schijfremmen voor de prijs van 5499 euro. Met het lichtgewicht Shimano XT 12- speed  schakelsysteem staat de Root Miller Plus 3 garant voor bijzonder soepel schakelen en duurzaam rijplezier. Op lange afdalingen toont Shimano’s SLX 4-zuiger rem zijn indrukwekkende prestaties. De Root Miller Plus 3 is verkrijgbaar voor de prijs van 5999 euro. Het topmodel Root Miller Plus 4 overtuigt met een hoogwaardige uitrusting: Fox 38 Factory en RockShox Super Deluxe-demper, elektronische Sram Eagle groep en Sram Code RSC-remmen, voor een prijs van 8599 euro.

Meer info via: rosebikes.de/rootmiller-plus.