Deel dit artikel:

Ronde van Vlaanderen Cyclo nu al volzet

Met 16.000 deelnemers is de inschrijvingslimiet drie weken eerder dan vorig jaar bereikt.

Zo’n 16.000 fietsers schreven zich in voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo. Daarmee is het maximum aantal renners die op 2 april Vlaanderens Mooiste mogen rijden nu al bereikt. Dat is drie weken eerder dan vorig jaar.

Wat opvalt is dat meer dan helft van de deelnemers afkomstig is uit het buitenland. Waardoor dit meest internationale editie ooit is. In totaal komen er deelnemers uit zestig verschillende landen, met vooral de Nederlanders en Britten als grootste aanwezigen. Het aantal deelnemers uit Noorwegen kent een boost. De overwinning van Alexander Kristoff in de Ronde van vorig jaar speelt daarin waarschijnlijk een rol.

“De 9015 buitenlanders zullen zorgen dat de horeca en handelaars goede zaken kunnen doen. Het doet de hele streek goed”, aldus Christophe Impens van organisator Golazo Sports. “Het ziet er naar uit dat de Ronde voor wielertoeristen een grote status heeft verworven en daardoor veel fietsliefhebbers uit alle hoeken van Europa lokt. Zoiets is zeker een goede zaak voor de Vlaamse Ardennen als fietsregio.”

De drang naar een unieke fietsbeleving valt op aan het aantal inschrijvingen voor de langste afstand. Dit jaar gaan immers 5350 renners starten in Brugge voor een rit die quasi identiek is aan die van de profs daags nadien. Het kortere parcours van 129 kilometer blijft echter wel het populairste. (JL)

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE