Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rol voor oud-renners bij Shimano

Shimano heeft in korte tijd bekende oud-renners (langer) aan zich verbonden. Kondigde Shimano vorige week aan dat Danny Nelissen Commercieel Manager van het Shimano Experience Center wordt, nu maakt het bedrijf bekend dat Kenny van Hummel de nieuwe coördinator is voor het Shimano Service Center-concept in de Benelux.

Van Hummel is sinds 2015 werkzaam bij Shimano. Hij is begonnen op de marketingafdeling, om vervolgens de verkoop van Milremo Custom-kleding op zich te nemen. Voordat hij op kantoor zat bij Shimano, was hij profwielrenner bij Skil-Shimano (2006-2011), de voorloper van het huidige Team Sunweb.

Erik-Jan Brunninkreef, Manager Retail Services & Concepts, is blij met de aanstelling van de voormalige topsprinter. “Kenny heeft zich binnen Shimano bewezen als een zeer betrokken en gemotiveerde collega. Dat hij door zijn sportcarrière bij velen een bekende is en daardoor een groot netwerk heeft opgebouwd, zien we als een grote plus. Het aantal winkels dat zich Shimano Service Center mag noemen is de afgelopen jaren gestaag gegroeid en het concept heeft onlangs een verdere professionaliseringsslag gemaakt. We verwachten dat Kenny het Shimano Service Center-label klaar kan maken voor de toekomst.”

Als Shimano Service Center-coördinator wordt Van Hummel de contactpersoon voor alle 145 Shimano Service Centers in de Benelux. In deze functie zal hij nauw samenwerken met de marketingafdeling van Shimano Benelux om de zichtbaarheid van het Shimano Service Center-label te genereren.

Ook Danny Nelissen aan boord

Vorige week kwam Shimano al naar buiten met het nieuws dat Danny Nelissen per 1 april Commercieel Manager is van het vorig jaar geopende Shimano Experience Center in Valkenburg. In deze positie wordt hij sales-verantwoordelijk voor de evenementen, diensten en producten die Shimano vanuit het Experience Center aanbiedt.

Nelissen is geen onbekende. Hij reed acht jaar als professional voor diverse top wielerploegen en is oud-wereldkampioen op de weg bij de amateurs. Voor zijn wereldtitel ontving hij in 1995 de Jaap Eden Award van NOC*NSF tijdens de verkiezing van Sportman van het Jaar. Na zijn sportcarrière werkte hij in diverse commerciële rollen in en rond de sport en werd hij de vaste wieleranalist van de NOS. Daar schuift hij tijdens de Ronde van Frankrijk aan in het populaire programma De Avondetappe.