Deel dit artikel:

Roeckl wint Red Dot Design Award met nieuwe handschoenpadding

Roeckl heeft met de Bi-Fusion Padding voor fietshandschoenen de Red Dot Award voor Product Design 2021 in de wacht gesleept. Deze prijs heeft het merk te danken aan de hoge graad van innovatie en het slimme ontwerp van deze gloednieuwe padding.

De Red Dot Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. Een internationale vakjury met maar liefst vijftig leden kent deze jaarlijks toe aan producten met een onderscheidend ontwerp. Daarbij letten de juryleden onder andere op visuele aantrekkingskracht, de toegepaste materialen, de productiekwaliteit, het ontwerp en de functionaliteit. De Red Dot Design Award bestaat al sinds 1955.

De internationale wedstrijd kreeg meer dan 7.800 productinzendingen voor de editie van 2021. Niet eerder waren dat er zoveel. De Bi-Fusion Padding scoorde veel punten vanwege de hoge mate van innovatie en het ontwerp. Dankzij de specifieke constructie met twee componenten, gel en schuim, genieten fietsers hiermee veel comfort en grip.

De druk wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor de handen minder snel vermoeid raken en het comfort op elk soort terrein groter wordt. Daarbij maakt het niet uit of de fietser over bijvoorbeeld asfalt, kasseien, gravelpaden of hobbelige klinkerwegen rijdt. Tegelijkertijd hebben handschoenen met deze padding een nauwsluitende pasvorm en past de padding zich ergonomisch aan de hand aan, waardoor de grip op het stuur verbetert.