Deel dit artikel:

Rini Wagtmans opent zijn Mini Museum bij Mantel Rotterdam

Noem de naam van Rini Wagtmans en (Nederlandse) wielerfans die de jaren zestig en zeventig hebben meegemaakt, beginnen direct te glunderen. De oud-renner en -ploegleider krijgt zijn eigen Mini Museum. Die opent vandaag bij Mantel Superstore in Rotterdam.

Het Mini Museum toont een fraaie collectie wielermemorabilia uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Dit ter ere van de indrukwekkende carrière die Rini Wagtmans, voormalig wielrenner en ploegleider, heeft gehad.

Wagtmans, drievoudig etappewinnaar van de Tour de France en oprichter van fietskledingmerk Rogelli, was al enige tijd op zoek naar een geschikt onderkomen voor zijn historische items. De geselecteerde wielermemorabilia vertellen het verhaal van Rini Wagtmans’ bijdrage aan de wielersport. Het Mini Museum is geen permanent museum, maar een aanloop naar het Nationaal Wielermuseum, dat op een later moment elders in Nederland geopend wordt.

Opening

Het Mini Museum opent vandaag om 10.30 uur zijn deuren. De ‘Witte Bles’ is daar zelf bij aanwezig. Het adres van Mantel Superstore Rotterdam is Stadionweg 33D (Rotterdam).