Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ridley maakt topfietsen toegankelijker voor consumenten

Lotto Soudal is dit seizoen goed uit de startblokken geschoten en wist al te winnen met Caleb Ewan en Tim Wellens. En winnen, dat doet de ploeg al jarenlang op fietsen van Ridley. Droom je wel eens weg bij de flitsende acties van Ewan of Wellens? Goed nieuws dan, want Ridley lanceert haar topfietsen nu ook met een prijskaartje op consumentenniveau!

De Belgische fietsenfabrikant lanceert twee van haar topmodellen, de Helium en de Noah, op Essential niveau. Voorheen waren de Noah Fast en Helium SLX enkel beschikbaar in de Ridley Elite Series, met andere woorden, enkel beschikbaar in exact dezelfde uitvoering als gebruikt door de profrenners van Lotto Soudal. En in die Eliteserie komt alles samen: het gewicht zo laag mogelijk, de rijkwaliteiten zo hoog mogelijk en de stijfheid optimaal.

De Essential Series, waar de nieuwe Noah en Helium deel van uitmaken, perfectioneren twee van die drie elementen. Net zoals bij de Elite Series staan de rijkwaliteiten en de stijfheid centraal. Door een aangepast carbon lay-up wegen de fietsen weliswaar net iets meer, wat dan weer gecompenseerd wordt door een lagere kostprijs.

De fabrikant heeft met de Essential Series het doel om de technologie en rijeigenschappen waarvan de beste wielrenners ter wereld gebruik maken, binnen het bereik te brengen van een grotere groep liefhebbers en enthousiastelingen. Die krijgen nu de mogelijkheid om dezelfde stijfheid en snelheid te ervaren als Caleb Ewan op zijn Noah Fast tijdens een massasprint, maar met slechts een paar grammen meer.

Weinig verschillen

De Noah en Helium worden daarom toegevoegd aan de range. Op het eerste gezicht is zelfs geen verschil waar te nemen tussen de modellen in de Essential Series en Elite Series. De Noah heeft, net zoals de Noah Fast overigens, uitgebouwde aero kenmerken zoals de F-Surface Plus, F-Steerer, FWings, F-tubing en een eigen geïntegreerd aero stuur. Deze nieuwe Noah snijdt dus even snel door de wind als de topversies.

De nieuwe Noah

De Helium heeft, net zoals de Helium SLX, de traditionele ronde buizenvorm, de F-Steerer (waardoor alle kabels geïntegreerd zijn) en de smalle staande achtervork. Dit alles met het oog op de perfecte balans tussen gewicht en stijfheid. Het nieuwe Helium frame weegt minder dan 1000 gram.

De Helium in een nieuw jasje

Beide modellen zullen ook beschikbaar zijn in de Ridley Configurator, waar je zelf nog design, kleuren of specificaties kan aanpassen om je eigen, unieke droomfiets te realiseren! De basisprijs voor de Helium Disc start op 3199,- euro en de Noah Disc start vanaf 3699,- euro.