Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ridley daagt uit: welke straffe madammen overwinnen meer dan 985 hoogtemeters in één rit?

Als we het over La Planche des Belles Filles hebben, begint er dan iets te dagen? Precies! Het is die bekende klim in de Vogezen in Frankrijk. Ridley gebruikt deze berg voor een speciale tocht, met name bedoeld voor racefietsende vrouwen. De naam: La Ride des Belles Filles.

Moeten we met z’n allen naar Frankrijk afreizen om deze venijnige col te bedwingen? Neen! La Ride des Belles Filles steekt heel anders in elkaar. Deze rit kun je namelijk sinds deze week overal ter wereld rijden, net wat het beste uitkomt.

Ridley daagt iedereen uit om tot 7 oktober ten minste 985 hoogtemeters te maken. Dat aantal staat gelijk aan de hoogte van La Planche des Belles Filles. Hoe ver je daarbij fietst maakt niet uit. De enige meetlat waarlangs je prestatie wordt gelegd is het aantal hoogtemeters.

Als bewijs moeten deelnemers aan La Planche des Belles Filles de rit registreren met Strava en delen. Dat is sowieso aan te raden, want deelnemende vrouwen verzekeren zich daarmee van een digitale goodiebag met diverse kortingcoupons van bekende merken.

Als steuntje in de rug (en om het leuk te maken) heeft Ridley verschillende van haar ambassadeurs bereid gevonden om een La Ride des Belles Filles te organiseren. Iedereen met interesse mag vervolgens aansluiten. In België en Nederland zijn er in de komende twee weken drie ritten.

Jeanne Korevaar

Op zaterdag 15 september (8.30 uur) houdt Jeanne Korevaar haar La Ride des Belles Filles in de omgeving van Arnhem (Veluwezoom). De WaowDeals-renster, ploeggenoot van Marianne Vos en één van de grotere talenten uit Nederland, rijdt een rit van ruim 100 kilometer en gaat onder andere over de Posbank.

Berton Fatima

Ook Berton Fatima, een Belgische clubrenster en het covermodel van Grinta! 67, maakt een La Rides des Belles Filles van circa 100 kilometer. Zij zoekt op zondag 23 september (9.00 uur) de Vlaamse Ardennen op.

Isabelle Beckers

Isabelle Beckers, prof bij Lotto-Soudal Ladies, gaat op zaterdag 6 oktober (9.00 uur) voorop in haar tocht. Zij vertrekt bij Café Coureur in Kortessem. De kans is dus groot dat deelnemers aan deze La Ride des Belles Filles mooie delen van de provincie Limburg te zien krijgen.

Trainingstips

De website van La Ridley – de vrouwentak van het Belgische merk – biedt trainingstips aan racefietsers voor wie het aantikken van de 985 hoogtemeters best een uitdaging is. De actie is in het bijzonder bedoeld voor vrouwen, maar ook mannen mogen aansluiten, zo lezen we her en der.