Deel dit artikel:

Ridemeister: fietsavontuur op maat met een ex-prof

Een persoonlijk fietsavontuur beleven met een (oud-)prof? Dat kan met het nieuwe concept Ridemeister. Het is mede opgezet door Bram Tankink.

Ridemeister staat garant voor unieke en exclusieve fietservaringen. Het idee is dat fietsers via de website www.ridemeister.cc een persoonlijke ‘ridemeister’ boeken. Met hem of haar fietsen zij op de mooiste fietslocaties. Bij de start is er al direct keuze uit ritten in dertig regio’s in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Nepal en Kenia.

De ridemeisters, allen voormalig profs, zijn wegkapitein en knecht tegelijkertijd en staan in dienst van de fietsers. De rides zijn op maat samengesteld. Professionele expertise, regionale kennis, kleine groepen en interactie komen samen in dit concept. Er is keuze uit vele disciplines: weg, gravel, mountainbike en beach.

Expertise

“We zien in het fietsen een nieuwe klantbehoefte ontstaan, waarbij personalisatie en unieke ervaringen centraal staan. Op maat, intiem en exclusief. Exact dáár wil Ridemeister op inspelen”, aldus Bram Tankink. “Wij geloven dat de beste en leukste ervaring om ergens in de wereld te gaan fietsen samen met een lokale expert is. Een pro met ervaring en expertise, die de mooiste wegen in de regio kent en je ook kan vertellen wat er naast de fiets allemaal te beleven is. Een platform dat dit zo eenvoudig en toegankelijk aanbiedt was er nog niet.”

Ridemeister start met negentien Nederlandse en Belgische oud-professionals, onder wie Bram Tankink zelf. Andere bekende namen zijn Jolien D’hoore, Stijn Vandenbergh, Stef Clement en Serge Pauwels. De bedoeling is dat er snel meer professionals uit Europa en daarbuiten aan het netwerk worden toegevoegd. Daarnaast gaat het platform op termijn lokale experts met een bewezen ‘ride record’ toevoegen.