Deel dit artikel:

Ride The Dreamland: fietsfeest voor profs en amateurs

Volgende week is het in Noord-Italië de week van Ride The Dreamland. Dit is een nieuw najaarsevent dat uit meerdere onderdelen bestaat. Hoogtepunt voor wielertoeristen is de Granfondo VENEtoGO op zaterdag 16 oktober. Exustar is hier als partner aan verbonden.

Drie van de afspraken van Ride The Dreamland zijn bedoeld voor de profs: Giro del Veneto (13 oktober), Serenissima Gravel (15 oktober) en Veneto Classic (17 oktober). Eerst- en laatstgenoemde vinden op de weg plaats, de Serenissima Gravel gaat over – de naam zegt het al – de befaamde gravelstroken van Veneto. Ook op dat vlak heeft de regio het nodige te bieden. Het is de eerste volledig professionele gravelwedstrijd in deze contreien.

Wielertoeristen uit binnen- en buitenland hebben de datum van zaterdag 16 oktober in de agenda omcirkeld. Die dag is er de Granfondo VENEtoGO. Het is geen granfondo zoals we die van andere plaatsen kennen. Er wordt namelijk geen klassement opgemaakt, het plezier moet volgens de organisatie voorop staan. Onder meer Alessandro Ballan, Ivan Basso en Daniele Bennati rijden mee. De route volgt het parcours van de Veneto Classic.

Gratis pedalen

Exustar, fabrikant van fietspedalen en -schoenen, is als partner verbonden aan het evenement. De eerste 250 mensen die zich registreren, ontvangen een paar Exustar-pedalen (E-PR2CK-3) in de starterskit. Ga voor meer informatie en registratie naar de website van Ride The Dreamland, dat wordt georganiseerd door Jonny Moletta en Filippo Pozzato.