Deel dit artikel:

Reuzen van Vlaanderen: een klimuitdaging van 300 kilometer

Zoek je een échte uitdaging voor het komende seizoen? Dan zou het concept van Reuzen van Vlaanderen je mogelijk kunnen smaken. Op één dag (zaterdag 1 juni) rijd je de ‘K4’ van de Vlaamse hellingen: de Koppenberg, Kemmelberg, Kapelmuur en Kwaremont. Totale afstand: 300 (!) kilometer.

Als we spreken over een tocht over de Koppenberg, Kemmelberg, Kapelmuur én Kwaremont, weet je dat we het hebben over het echte werk. Werk dat enkel is besteed aan de pure Flandriens. Vanuit Brakel rijd je de rit van 300 kilometer, waarbij je onderweg nog meer bekende Vlaamse heuvels aandoet dan enkel de ‘K4’. Sterker nog, Reuzen van Vlaanderen laat geen enkele helling links liggen, zo belooft de organisatie.

Is de afstand van 300 kilometer net iets te veel van het goede? Dan heeft Reuzen van Vlaanderen ook alternatieven van 150 en 75 kilometer in de aanbieding. Ook daar geldt dat je de nodige beklimmingen krijgt voorgeschoteld en dat je een dag beleeft die je niet snel zult vergeten. De routes van alle drie de afstanden worden de komende tijd bekend gemaakt via de website van de organisatie.

Inschrijving

Wil je verzekerd zijn van een startbewijs, dan kun je je nu al inschrijven. Alle informatie hierover vind je op de website van Reuzen van Vlaanderen. Wie zich vóór 21 mei registreert, profiteert van een prijsvoordeel.