Deel dit artikel:

Retro Bike Fair: vergaap je aan vintage fietsen

Ben je liefhebber van vintage fietsen? Dan is de Retro Bike Fair op zondag 27 maart in het Nederlandse Nieuw-Vennep wellicht de place to be. Je treft er een keur aan stalen pareltjes. Daarnaast is er de verkiezing Retro Bike Of The Year.

De Retro Bike Fair was er al één keer eerder, een paar jaar geleden. De organisatie wilde toen een vervolg geven, maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Nu het wel weer mogelijk is om iets te organiseren, ging men direct aan de slag. Er werd een nieuwe eventlocatie gevonden, de Van Zantenhallen in Nieuw-Vennep (niet ver van Amsterdam). Hier wordt op 27 maart 1.300 vierkante meter ingericht met retrofietsen, onderdelen en andere toebehoren.

Je kunt de show natuurlijk afstruinen. Daarnaast is het mogelijk om spullen te kopen, denk aan benodigdheden om jouw eigen retrofiets compleet te maken, oude kleding en zelfs complete race- en ATB-fietsen. Op dit moment zijn er al meer dan vijftig aanmeldingen van standhouders uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De organisatie rekent erop dat dit aantal de komende dagen nog verder oploopt.

Retro Bike Of The Year

Een hoogtepunt van deze dag is de verkiezing Retro Bike Of The Year. Als verzamelaar heb je de mogelijkheid je retrofiets te presenteren. Elke beursbezoeker mag een stem uitbrengen op zijn of haar favoriet. Aan het einde van de beurs wacht de ontknoping en wordt bekendgemaakt welke fiets met de titel retrofiets van het jaar naar huis mag.  

De Retro Bike Fair in de Van Zantenhallen (IJweg 1415 in Nieuw-Vennep) is geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Er is gratis parkeergelegenheid voorzien en op de beurs is het mogelijk een hapje en drankje te kopen. De entreeprijs bedraagt 3 euro per persoon. Ga voor meer informatie naar het Facebook-event.