Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Replica regenboogtrui Coppi geveild

De Italiaanse kledingfabrikant De Marchi veilde een replica regenboogtrui van Fausto Coppi - niet de echte trui - voor... 9.500 euro.

Aan de vooravond van de 100ste verjaardag van Fausto Coppi, de legendarische Italiaanse wielerkampioen die geboren werd in 1919 en in 1960 op veertigjarige leeftijd overleed, veilde de Italiaanse kledingfabrikant De Marchi een wel heel merkwaardig kleinood. Het betreft een replica regenboogtrui. Uniek in zijn soort maar wel ’slechts’ een replica van de originele regenboogtrui waarmee Fausto Coppi in 1954 zou hebben rondgereden. Die originele trui hangt overigens in het wielermuseum op de top van de Ghisallo, de legendarische helling uit de Ronde van Lombardije.

Elda De Marchi, die na Coppi’s triomf in Lugano in 1953 een regenboogtrui fabriceerde, deed dat kunstje 66 jaar later nog eens over. Het resulteerde in een unieke wollen trui, vervaardigd volgens dezelfde principes en met dezelfde technieken als toen én in dezelfde maat als die van Fausto Coppi. Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van Coppi organiseerde De Marchi een veiling voor deze replica trui en die bracht zomaar eventjes 10.500 dollar op. Omgerekend zo’n 9.500 euro.

Deze unieke kans gemist? Geen nood. Liefhebbers van het ‘echte’ spul, wachten beter een veiling af die eind dit jaar in Turijn wordt georganiseerd. Dan wordt één van Coppi’s gele truien uit de Tour de France geveild. Bieden kan vanaf 15.000 euro. Slik.

Gerelateerde artikels