Deel dit artikel:

Remco Evenepoel stralend middelpunt tijdens zijn R.EV Ride

De week is door midden, en dat betekent: fietsplannen maken voor het volgende weekeinde. Er valt van alles te beleven. Tip van Grinta!: de R.EV Ride van zaterdag. Daarin rijd je een tocht langs de trainingsroutes van Remco Evenepoel. Naast de wereldkampioen zelf zijn ook enkele van zijn ploeggenoten van de partij.

Het voorbije seizoen was een ongekend sterk jaar van Evenepoel, met overwinningen in onder meer Luik-Bastenaken-Luik en de Vuelta én de wereldtitel. Ook dit seizoen weet de drager van de regenboogtrui wat winnen is. Het Belgisch kampioenschap van afgelopen weekend zit bij iedere fan nog vers in het geheugen. De successen van Evenepoel zijn reden om hem te eren met een eigen event, de R.EV Ride (zaterdag 1 juli).

Routes vanuit Schepdaal

Het fietsevenement heeft Schepdaal, de thuishaven van Evenepoel, als start- en finishlocatie. Op het menu staan vijf verschillende routes die voor ieder wat wils bieden. In deze tochten neemt Remco je mee op sleeptouw langs zijn favoriete adressen, hellingen en wegen waar hij de basis heeft gelegd voor zijn huidige successen.

Er is een familietocht van 30 kilometer (221 hoogtemeters) en voor de sportievelingen zijn er lussen uitgepijld van 85 (739 hoogtemeters), 130 (1.220 hoogtemeters), 160 (1.734 hoogtemeters) en 200 kilometer (2.277 hoogtemeters) door onder meer het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. Het parcours van 200 kilometer is weggelegd voor de diehards. Dit is de afstand die Remco samen met ploeggenoten zal afleggen. Details van de route vind je op de website van de R.EV Ride.

Après-bike

Na je toertocht kan je Evenepoel en zijn ploeggenoten ontmoeten in de gezellige après-bike zone op het Marktplein in Schepdaal. Voor de allerkleinsten zijn hier diverse animaties, zodat jong en oud zich vermaken op de dag van de R.EV Ride.

Heb je interesse om zaterdag naar Schepdaal af te zakken? Schrijf je dan online in – dat kan nog tot en met vrijdag 30 juni. Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.

Gerelateerde artikels