Deel dit artikel:

Red Bull Trans-Siberian Extreme zoekt deelnemers

10.000 kilometer fietsen goed te doen? Schrijf je dan als de bliksem in!

De Red Bull Trans-Siberian Extreme is terug. De langste wielerwedstrijd ter wereld start op 5 juli 2016 voor een tocht van meer dan 9300 kilometer. De start wordt gegeven in Moskou, aankomen doen de deelnemers drie weken later in Vladivostok.

Duizenden kilometers lang zullen de deelnemers langs de voormalige Trans-Siberian Railway worden geloodst. Vorig jaar was Kristof Allegaert uit de Kortrijk de beste na vijftien etappes. Na bijna 319 uur kwam Allegaert in Vladivostok aan, met een gemiddelde snelheid van 28,6 kilometer per uur.

Dit jaar brengt de tocht de deelnemers in veertien ritten langs de belangrijkste Russische steden en onder meer over het Oeralgebergte en langs het Baikalmeer. In totaal krijgen de renners 7.900 hoogtemeters onder de wielen geschoven. De afstanden per rit schommelen tussen 300 en 1400 kilometer.

Wie graag zelf de uitdaging wil aangaan en denkt over voldoende kwaliteiten te beschikken om meer dan 10.000 kilometer te fietsen, kan zich vanaf nu inschrijven. De organisatie zal uit de inschrijvingen de twintig meest geschikte kandidaten kiezen, die uiteindelijk mogen starten in Moskou. Inschrijven is mogelijk in zowel de solo- als de duocategorie. Meer informatie over de tocht is te vinden op de Facebookpagina van de Red Bull Trans-Siberian Extreme. (JL)