Deel dit artikel:

Record Bank E3 Harelbeke krijgt Sprint Challenge

Er is plaats voor maximaal 32 wielertoeristen.

De Record Bank E3 Harelbeke (vrijdag 25 maart) pakt met een primeur uit voor wielertoeristen. Tijdens de WorldTour-wedstrijd zelf wordt in de Peter Benoitstad een E3 Sprint Challenge gehouden met 32 wielertoeristen. Dit alles naar het voorbeeld van die andere WorldTour-koers, de Grand Prix de Québec, die het evenement elk jaar organiseert aan de vooravond van de koers.

Daarmee pakt de organisatie niet enkel met een nieuwigheid uit, maar komt ze ook tegemoet aan de wensen van de Internationale Wielerunie (UCI). Die wil het evenement uitbreiden naar andere niches van de sport.

Wat houdt de Challenge in: 32 wielertoeristen strijden in reeksen (telkens van 4) voor de Sprint Challenge. Die vindt plaats voorafgaand aan de rechtstreekse uitzending van de finale van de Record Bank E3 Harelbeke. “We gaan voor reeksen met vier spurters die een gesloten omloop van 1.200 meter rijden en starten en finishen in de Stasegemsesteenweg, waar enkele uren later de winnaar van de 59ste editie door het elektronische oog rijdt”, stelt de organisatie.

De Record Bank E3 Sprint Challenge wielertoeristen organiseert dit even ten voordele van een goed doel. Velotour, gekend als organisator van de Record Bank E3 VELO, zal instaan voor het goede verloop van de wedstrijd. Inschrijven kost 25 euro en kan via de site van velotour.be. Er zijn in totaal 32  plaatsen beschikbaar.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE