Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

R&D Strato Top: perfecte windbeschermer

Moet de kleding in de herfst- en wintertijd enkel functioneel zijn? Neen, zeker niet. We willen uiteraard ook dat het geheel er netjes, verzorgd uitziet. De R&D Strato Top van Sportful is een windjack die praktisch en stijlvol is.

Strato is de Italiaanse vertaling van laag(jes). Het is een benaming die recht doet aan het product, want het windjack telt twee lagen met elk een eigen functie. Deze constructie zorgt ervoor dat fietsers beschermd blijven tegen de wind en de eerste regen, terwijl het ademend vermogen uitstekend blijft. Met name in de herfst en op milde winterdagen komt de R&D Strato Top van pas.

De eerste (thermodrytex XP) is een thermische, isolerende laag. De tweede (in de jackkleur die je hebt gekozen: rood, grijs of zwart) is een ietwat blinkende laag op de borst, over de schouders en op de achterzakken. Deze laag (Windwick LT) beschermt je tegen de natuurelementen. Ze is deels gestikt aan de thermodrytex XP. Bijvoorbeeld op de schouders zit hij los zodat overtollige warmte gemakkelijk kan ontsnappen.

Hoge intensiteit
De R&D Strato Top is ontworpen voor fietsers die het gewoon zijn op een hoge intensiteit te trainen in de herfst en (milde) winter. We zien het terug aan onder meer de twee ritsen aan de voorzijde. Die opening zorgen zo nodig voor extra ventilatie bij ritten op hoge intensiteit. Achterop zitten drie zakken. Sportful heeft het jack (adviesprijs: 150 euro) voorzien van reflectie-accenten voor betere zichtbaarheid.

Gerelateerde artikels