Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha zet nieuwe fietsbrillen in de etalage

Rapha kennen we met name van de kleding. Maar de fashion brand heeft ook eyewear. In dat segment komt Rapha nu met innovaties. Vier om precies te zijn: de Pro Team Full Frame, Pro Team Frameless, Explore en Classic. Alle vier hebben dezelfde technologie, maar een eigen design met uiteenlopende kleurvariaties.

Een belangrijke pijler van de brillencollectie is de ROSE-lens. Rose staat, zo laat Rapha ons weten, voor Rider Optimised Surface Enhancement. Hierbij gaat het erom dat de lenzen contrast bieden en dat je ogen zich gemakkelijker aanpassen aan veranderende omstandigheden. Rijd je in de bergen door een tunnel, dan kom je daarna weer in de zon en anticipeert de bril daar snel op. Regendruppels parelen bovendien snel van de lens. En door een speciale behandeling, die ook gebruikelijk is in het leger, blijft condensvorming achterwege, zo verzekert Rapha.

Classic

De Classic (adviesprijs: 100 euro) heeft dezelfde technologie als zijn broertjes in de collectie. Het voornaamste onderscheidende punt is de retrostijl.

Explore

De Explore (adviesprijs: 155 euro) is er onder meer voor gravelbikers. Aan de onderkant van de lens loopt het frame niet door. In het oog springend zijn de ventilatiegaten in de lens.

Pro Team Frameless

De Pro Team-brillen, verkrijgbaar in twee varianten, zijn er voor de racers. De eerste variant hiervan is de Frameless (adviesprijs: 135 euro). Deze heeft, zoals de naam al doet vermoeden, geen frame rond de lens.

Pro Team Full Frame

De Pro Team Full Frame (adviesprijs: 145 euro), is de twee Pro Team-uitvoering. Deze is wel voorzien van een frame om de lens.

  • Meer weten over de nieuwe Rapha-brillen en de verkrijgbare variaties? Ga naar de website van Rapha