Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha komt terug met schoenen

Het Britse Rapha had een tijdlang ook fietsschoenen in het aanbod, tot die een jaartje of twee geleden in alle stilte uit het gamma verdwenen. In diezelfde ‘alle stilte’ werkte Rapha de voorbije twee jaar aan twee nieuwe schoenen die helemaal in eigen huis ontwikkeld werden. De Classic raceschoen en Explore ‘adventure schoen’ zijn vanaf vandaag te koop.

De twee nieuwe schoenen gelijken heel erg op mekaar, om de eenvoudige reden dat de bovenschoen in de twee gevallen identiek is. Heel concreet hebben we het over een bovenschoen die uit één stuk microvezel materaal is gemaakt, maar in het midden wordt dat materiaal evenwel dubbel gevouwen om er voor te zorgen dat de veters de middenvoet stabieler op zijn plaats kunnen houden. Rapha hield het tenencompartiment ruim om het comfort op lange ritten te garanderen, voor wie het tenencompartiment te ruim bemeten is helpt de velcro om het volume van de schoen vooraan wat aan te passen. Links en rechts van de enkel hield ontwerper Joël Salamin de schoen laag om irritatie van het enkelgewricht te voorkomen, de hielkap is smal om de enkel goed in de schoen te vergrendelen.

De Classic raceschoen staat op een full carbon zool die in functie van de duurzaamheid eenwel met een laagje kunststof is overtrokken. Te koop in halve maatjes van maat 36 tot 48 is de Classic schoen beschikbaar in wit, zwart, glanzend zwart, hi-vis roze en een RCC versie. In maat 42 weegt de schoen 250 gram, de adviesprijs is vastgesteld op 215 euro.

De Explore schoen voor gravelrijders combineert de bovenschoen van de Classic raceschoen met een geprofileerde rubber zool die vooraan geen montagemogelijkheden voor noppen biedt. Onder de geprofileerde kunststof zit een carbon zool die even twee centimeter voor de tenen en drie centimer voor de hak eindigt. Daarmee wil Rapha een efficiënte overbrenging van de trapkracht koppelen aan een hoger draagcomfort van de schoenen als je er een stukje mee moet stappen. Net als bij de Classic raceschoen is de Explore op de neus en achterop de hak met een extra duurzame stof versterkt en op de hiel zit een reflecterend Rapha logo om in het donker beter opgemerkt te worden door achteropkomend verkeer. De Explore schoen is net als de Classic beschikbaar in de halve maatjes van 36 tot en met 48 in de kleuren zwart, glanzend zwart, donker groen en hi-vis roze. In maat 42 moet je rekenen op 300 gram per schoen en de Explore kost 260 euro per paar.

Alle details op www.rapha.cc