Deel dit artikel:

Rapha komt met prestatiegerichte bib shorts voor vrouwen

Voor mannen had Rapha al een Pro Team Powerweave Bib Shorts. Binnenkort is er ook een variant voor vrouwen die aan de specifieke behoeften voldoet.

De Women’s Pro Team Powerweave Bib Shorts is gemaakt van een nieuw soort geweven stof. Deze draagt de naam Powerweave. Volgens Rapha scoort de stof op een aantal fronten zeer goed. Powerweave voert lichaamsvocht sneller af. Daarnaast voorziet de stof in betere compressie voor spierdoorbloeding en dus betere prestaties. Bovendien is Powerweave 20 procent lichter dan de stof die Rapha gebruikt in de Pro Team Bib Shorts. 

De constructie van de nieuwe bib shorts bestaat uit zeven panelen. Er zijn zo veel minder naden noodzakelijk (de helft minder dan bij de Pro Team Bib Shorts), waardoor wrijving en irritaties achterwege blijven. De constructie is ook voordelig voor het compressieniveau en helpt het zeem stabiel op zijn plaats te houden. Het prestatiegerichte zeem heeft meerdere schuimlagen met een gemiddeld hogere dichtheid voor goede ondersteuning en snelle vochtafvoer. 

De Women’s Pro Team Powerweave Bib Shorts heeft lasergesneden, ergonomische banden met zachte randen. Deze verspreiden de druk over de schouder en zitten comfortabel. Rapha heeft niet gekozen voor doorsnee beengrippers om de broek op zijn plaats te houden. De elastische garens die in de stof geïntegreerd zijn, moeten daarvoor zorgen.

De broek is standaard verkrijgbaar in de kleur Dark Grey / Mauve. Voor leden van de Rapha Cycle Club zijn er extra kleurmogelijkheden. Naar verwachting wordt de broek vanaf juni voor het eerst uitgeleverd. Ga voor meer informatie naar de website van Rapha.