Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Rapha en GORE-TEX lanceren jacks voor bij guur weer

Rapha en GORE-TEX hebben de handen ineengeslagen. De merken komen met drie wielerjacks die geschikt zijn voor gebruik bij uiteenlopende, gure weersomstandigheden. In twee is de geavanceerde Shakedry-technologie toegepast.

De Shakedry-technologie van GORE-TEX is een waterproof membraan op de buitenste laag. Dat zorgt ervoor dat regenwater van het oppervlak parelt. Het comfort bij regen gaat er sterk op vooruit. Shakedry combineert het waterafstotend vermogen met winddichte kwaliteiten en hoge mate van ademend vermogen. Het is de eerste keer dat Rapha de Shakedry-technologie toepast.

Rapha lanceert het Pro Team Lightweight GORE-TEX jack (links op de foto), het Pro Team Insulated GORE-TEX jack (rechts op de foto) en de Explore Hooded GORE-TEX Pullover (in het midden op de foto). Rapha Cycling Club Members hebben gedurende 48 uur de exclusiviteit om de producten aan te schaffen.

Het Pro Team Lightweight GORE-TEX jack is volgens Rapha een superlicht, extreem ademend en waterdicht jack dat je volledige bescherming biedt tijdens de rit in de regen. Het jack combineert de Shakedry-technologie met een gestroomlijnde pasvorm. Regen krijgt geen kans om via de naden binnen te dringen. Het jack is gemakkelijk opvouwbaar, zodat je het in de achterzak kunt steken.

Het Pro Team Insulated GORE-TEX jack is gemaakt voor de koudste en natste weersomstandigheden die je je kunt bedenken. Ook hierin zien we de Shakedry-technologie terug. Ook is er gebruik gemaakt van Alpha-isoliet van Polartec. Dat staat water af en is tevens zeer isolerend. De stormcapuchon en lange ritssluiting onderscheiden de jas van vele anderen op de markt. De capuchon is gemaakt van Gore-Tex’ Stretchmateriaal. Deze past onder een helm. De ritssluiting van de jas zit schuin om irritatie aan de kin te voorkomen.

De Explore Hooded GORE-TEX Pullover is gemaakt voor avontuurlijke fietsers en niet zozeer voor prestatiegerichte snelheidsduivels. Hierin past Rapha de GORE-TEX Active-technologie toe. Die bestaat uit drie laagjes die bescherming tegen water bieden en tegelijkertijd ademen. Er is een grote borstzak met interne vakken van gaas. Daarin bewaar je kleine spullen. Reflecterende strepen en stippen verhogen de zichtbaarheid. Volgens Rapha kan de jas zelfs als kussen fungeren.

Gerelateerde artikels