Deel dit artikel:

Rail: de frameloze sportbril van Tifosi

Tifosi, het Noord-Amerikaanse brillenmerk, heeft deze week een nieuwe frameloze sportbril op de mark gebracht. Dit in een poging om stijlvolle looks te combineren met onbelemmerd zicht. De bril gaat voor een concurrerende prijs de markt op (79,95 dollar, omgerekend: 72 euro).

Met een modieuze, oversized lens belooft Tifosi met de Rail maximale bescherming. Tegelijkertijd heeft het merk werk gemaakt van een verbeterde luchtstroming, zodat het beslaan van de lens tot een minimum wordt beperkt. De lens zelf is gemaakt van een vrijwel onbreekbaar en krasbestendig polycarbonaat dat volgens Tifosi zelf ‘optisch verbeterd is voor optimale helderheid’.

De Rail is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: de Interchange en Fototec. De eerste wordt geleverd met drie lenzen, die je kunt in- en uitwisselen, afhankelijk van de lichtomstandigheden. De ene lens past bij helder, zonnig weer, de andere bij grauwe omstandigheden en de derde bij ritten in de schemering. De Fototec is voorzien van Tifosi’s fotochromische lens, die de tint automatisch aanpast aan de omstandigheden van het omgevingslicht. Het wisselen van de lens is dan niet meer nodig.

Tifosi heeft ook het comfortniveau in gedachten gehad bij de ontwikkeling. Zowel de oor- als neusstukken zijn verstelbaar, waardoor de bril beter op het gezicht aansluit. De neusstukken zijn gemaakt van een hydrofiel, waterafstotend rubber dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat de bril beter op zijn plaats blijft als de omstandigheden nat zijn.

Tifosi prijst de bril aan als geschikt voor zowel gravel- als weggebruik. Het merk legt de nadruk op de betaalbaarheid van de bril (79,95 dollar), zonder dat er (grote) concessies zijn gedaan als het gaat om materiaalkeuze.

Gerelateerde artikels