Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Quick-Step verrast renners met ‘zwart goud’

Waarvoor kun je de meeste wielrenners ’s nachts wakker maken? Precies, voor koffie! Quick-Step, fabrikant van laminaat-, parket- en vinylvloeren, verraste de mannen van Deceuninck-Quick-Step ermee tijdens hun stage in Calpe.

Quick-Step dook op het kamp op met een heuse Quick-Step Bar Velo, oftewel een rijdende koffiebar in de teamkleuren en met een trendy interieur. Hiermee speelt het merk in op de koffiehype die momenteel in het profpeloton en de wielercommunity heerst. Wielrenners worden steeds vaker gespot in koffiebars voor een welgekomen stop tijdens hun trainingsritten. Kasper Asgreen; “Voor mij en mijn ploegmaats is een kop koffie onmisbaar geworden in onze dagelijkse routine.”

Ook Zdenek Stybar is ondertussen een echte liefhebber van het zwarte goud. “Tijdens lange trainingstochten nemen we soms korte pauzes om even uit te rusten. Een kopje koffie is daarbij ideaal. Tegenwoordig is het echt deel van onze cultuur geworden. We maken er zelfs bijna een sport van om de beste koffie te vinden. We hopen dus dat we nog vaak kunnen stoppen in Bar Velo, waar onze koffie geserveerd wordt.”

Ruim twintig jaar in profpeloton

Quick-Step viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en begint aan het 22ste seizoen in het profpeloton. Met deze sympathieke koffietraktatie werden de renners en stafleden van de succesploeg in het zonnetje gezet door de jarige sponsor. Zdenek Stybar en Tim Declercq waren voor de gelegenheid de barista’s.

On tour

Quick-Step Bar Velo trekt na de winterstage in het Spaanse Calpe verder. De koffiebar zal het hele jaar rondreizen. Quick-Step doet onder meer wielerwedstrijden, trainingen en andere evenementen aan.

Gerelateerde artikels