Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Q36.5 gaat op avontuur met nieuwe collectie

Met zijn gloednieuwe Adventure Collection richt het Italiaanse Q36.5 de blik nu ook naar gravelfans, avonturiers en globetrotters. Een licht gewicht, compacte opbergmogelijkheden én een prima duurzaamheid vormen de rode draad doorheen de kledinglijn voor mannen én vrouwen.

Het Italiaanse merk met de moeilijke naam bestaat pas sinds 2013, maar wist al een pak fietsende harten te veroveren met kwalitatief en lichtgewicht materiaal dat een ‘Made in Italy’-stempeltje meekrijgt. De ‘Q’ in Q36.5 staat voor ‘Quaerere’: het Latijnse woord voor onderzoeken. ’36.5’ slaat dan weer op een gezonde lichaamstemperatuur. Het doel van de technische stoffen die Q36.5 gebruikt, is om die temperatuur tijdens het sporten zo stabiel mogelijk te houden.

Minimalistisch en functioneel

De nieuwe Adventure Collection is ontworpen met ‘globetrotters’ in gedachten: mannen en vrouwen die niet per se competitieve doelen hebben, maar er eerder in weer en wind op uit trekken met de gravel-, touring- of e-bike. De cleane, minimalistische looks met een focus op functionaliteit moeten ervoor zorgen dat de kledingstukken uit de Adventure Collection van Q36.5 ook vlot te combineren vallen met andere merken.

Licht, compact, duurzaam

Hoe minimalistisch de looks, zo complex zijn de stoffen die Q36.5 gebruikt om de stukken uit de Adventure collectie heel licht, compact en tegelijk zo duurzaam mogelijk te maken. Geen onbelangrijke eigenschappen voor wie bijvoorbeeld gaat bikepacken en dus elke vierkante centimeter in zijn of haar fietstassen zo efficiënt mogelijk wil benutten. De kledij is bovendien gemaakt van gerecycleerde materialen en dus op die manier ook niet extra belastend voor het leefmilieu.

Voor mannen én vrouwen

De Adventure Collection heeft een haast identieke lijn voor mannen en één voor vrouwen. De collectie bestaat uit:

– Winter Adventure Tights: een gevoerde, waterafstotende lange broek in zwart of donkerblauw. Adviesprijs: 211,06 euro.

– Winter Adventure Jacket: een zwart of olijfgroen lichtgewicht jasje dat je kan gebruiken bij temperaturen tot -5 graden. Adviesprijs: 300,12 euro.

– Adventure Insulation Vest: een zwarte of olijfgroene windstopper die je supercompact kan opbergen. Adviesprijs: 168,36 euro.

– Adventure Backpack: een waterdichte, functionele rugzak in opvallend oranje. Adviesprijs: 106,14 euro.

– Adventure Insulation Socks: thermoregulerende sokken, gemaakt van polyamidevezels. Adviesprijs: 20,47 euro.

– Amphib Winter Rain Gloves: deze ademende én waterdichte winterhandschoenen zijn naadloos en thermoregulerend. Adviesprijs: 63,44 euro.

Meer info over de nieuwe Adventure Collection vind je op de website van Q36.5 en via de verdeler voor Benelux: Bowdy & Brave.