Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Puck Moonen maakt vuist tegen pestkoppen

Pesten op school is helaas nog altijd aan de orde van de dag. Puck Moonen komt samen met Cartoon Network en Awel in actie tegen pestkoppen.

Het nieuwe schooljaar is ondertussen enkele weken onderweg en kinderen beginnen langzaamaan te wennen aan hun nieuwe school, klas en klasgenoten. Onder hen zijn er zoals elk jaar ook heel wat die de terugkeer naar de schoolbanken met een bang hart tegemoet zijn gegaan. Gepest en uitgesloten worden is helaas nog steeds een probleem waar veel kinderen tijdens hun schooltijd mee te maken krijgen. Meer dan ooit krijgt dit pestgedrag ook thuis, na schooltijd en/ of online een vervolg.

In een campagne benadrukken Cartoon Network, Awel en wielrenster Puck Moonen (Lotto Soudal) dat pestgedrag abnormaal is. Zij roepen daarom kinderen in Vlaanderen op om zich actief in te zetten voor vriendschap en eigenheid en het tegengaan van pesterijen. ‘Wees een maatje, geen pestkop’, is hun boodschap. Een online platform biedt nuttige tips en vuistregels over hoe je met pesten omgaat en hoe je het makkelijkst vriendschap sluit in een nieuwe omgeving.

De keuze is niet zomaar op Puck Moonen als boegbeeld van de campagne gevallen. Zij weet maar al te goed hoe het voelt om gepest te worden en roept kinderen op om in actie te komen. “Pesten kan heel erg pijn doen. Daarom is het belangrijk dat we dit stoppen! Grijp in als je ziet dat iemand gepest wordt en vertel het aan een vertrouwenspersoon. Geloof in jezelf, wees sterk en wees bovenal de persoon die je wil zijn!”

Gerelateerde artikels