Deel dit artikel:

Proximus Cycling Challenge: gratis inschrijving vrouwen

Organisatie Proximus Cycling Challenge pakt uit op Internationale Vrouwendag.

Het is vandaag (8 maart) Internationale Vrouwendag. Deze staat in het teken van de emancipatie van vrouwen. Ook in de vrouwenwielrennerij gaat deze dag niet onopgemerkt voorbij. Zo biedt de organisatie van de Proximus Cycling Challenge dames vandaag aan om gratis in te schrijven voor de cyclotocht van Gent-Wevelgem (26 maart). Daarnaast organiseert men vijf vrouwenpelotons tijdens de toertochten.

“Al een aantal jaar organiseren wij de Proximus Cycling Challenge”, zegt Laetitia Cambier van Proximus tegenover Het Nieuwsblad. “Nu willen wij ook meer vrouwen aantrekken. Het is jammer dat mensen wielrennen nog steeds sterk zien als mannensport. Vandaar ons initiatief van het vrouwenpeloton.”

In vijf toertochten van de Challenge zijn er leuke extraatjes voor vrouwen. Zo zijn er VIP-duo-tickets te winnen voor de profwedstrij van Gent-Wevelgem en kunnen de dames rekenen op begeleiding van gekende namen als Fenna Vanhoutte (Lotto-Soudal Ladies), Nico Mattan en Johan Museeuw. Saartje Vandendriessche fietst de toertocht van Gent-Wevelgem mee.

De cyclotocht van de Omloop Het Nieuwsblad (28 februari) kon rekenen op beperkte belangstelling van vrouwen. In totaal deden 3.300 mensen mee. “Zo’n dertigtal dames reden mee onder begeleiding van Museeuw en Vanhoutte. We proberen meer dames aan te trekken en hopen binnenkort toch een 100 à 150 dames te verwelkomen. We nemen dan ook contact op met verschillende vrouwencomités”, stelt Cambier tegen de krant.

De Proximus Cycling Challenge bestaat uit veertien toertochten. Vijf daarvan hebben een vrouwenpeloton: Omloop Het Nieuwsblad (28/02), Gent-Wevelgem (26/03), Brabantse Pijl (16/01), Landen Trois-Ponts Cyclingtours (21/05) en Andrea Taffi Classic (11/06). 

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE