Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Prorace tekent voor custom made fietsopbouw

Wil je dat je nieuwe droomfiets volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren? Dan kan je prima uit de voeten met de configurator van Prorace. Samen bouw je je fiets vanaf nul op.

Prorace is een gerenommeerd Belgisch fietsenmerk dat al sedert 1990 bestaat en sindsdien onnoemelijk veel fietsers van een nieuwe bolide heeft voorzien. Research & development is een thema dat hoog op de agenda staat. Prorace maakt bijvoorbeeld gebruik van de monolith-technologie waardoor het merk over échte monocoque frames beschikt.

Alle Prorace-frames worden geproduceerd volgens de EPS-technologie. Dit resulteert in lichtgewicht frames die tegelijkertijd sterk zijn. Met dank aan EPS is het mogelijk om bij de frameproductie te besparen op carbon. Er is minder materiaal nodig in vergelijking met andere productietechnologieën. Desalniettemin is de compressie in alle hoeken van het frame meer dan prima.

Vanaf komend jaar maakt Prorace naast de EPS-methode ook gebruik van de zogeheten Carbon Nanotube Technology (CNT). Daardoor zal de huidige carbonvezel in combinatie met koolstofnanobuisjes één solide composiet geheel vormen. Dat resulteert in een sterk, elastisch en isotroop materiaal dat dan weer een goede weerstand biedt tegen vermoeidheid.

Bij Prorace hebben ze het volste vertrouwen in hun fietsen. Ze geven standaard vijf jaar garantie op al hun geleverde fietsen. Heb je toch een probleem, dan kan je terugvallen op de garantieprocedure. Je meldt je fiets na aankoop online aan en via www.prorace.be/garantie kan je in geval van schade toch bij hen terecht. Een eenvoudige en zeer correcte manier van werken.

540.000 configuraties

Hoe stel je nu zo’n fonkelnieuwe custom Prorace samen? Eerst even meegeven dat er bij Prorace heel veel standaard designs voorhanden zijn. Zit jouw ultieme design er niet tussen, dan kun je hem ook van scratch zelf samenstellen. Daarvoor ga je naar www.configurator.prorace.be/shop. Je kunt met alle keuzeopties die er zijn wel 540.000 configuraties per model maken.

Bij het op maat configureren kies je in eerste instantie het type fiets: een aero, lightweight, endurance, time trial, gravel of mountainbike model. De Randa en Fusion X zijn de aerogetinte frames. De Cura is dan weer het lichtgewichtje voor het betere klimwerk. Met de Tofla heeft Prorace ook een echte endurancefiets in zijn gamma en met de Desert Fox X hebben ze ook aan de gravelrijders gedacht. De Sphinx DSQ is hun tijdritfiets en met de Breeze hebben ze ook wat te bieden voor zij die een elektrische racefiets zoeken.

Op al deze frames kun je aan de hand van de configurator de gewenste onderdelen samenstellen. Elk onderdeel, van de groepset, zadel tot aan het stuur en stuurlint kan zelf gekozen worden. Ook de kleuren zijn te personaliseren. Naast vele standaardkleuren zijn er modernere, trendy kleuropties als marmer, pailletten, camo-kleuren en kristal. In de showroom in Willebroek kun je ze allemaal met eigen ogen zien. Je hoeft het dus niet allemaal per se online te beslissen.

Cleane uitstraling

Bij iedere fiets uit de 2022-collectie zijn de kabels volledig geïntegreerd. Dit komt niet alleen de aerodynamica ten goede, maar geeft de fiets ook een echte race-ready uitstraling. In lijn hiermee is de lancering van hun eigen aerodynamische cockpit, de Prorace Triton. Deze nieuwe cockpit pas op vrijwel elke fiets. Hij is niet alleen aerodynamisch maar ook ergonomisch gevormd. Het dunne, schokabsorberende stuurprofiel verlaagt de luchtweerstand en verhoogt het comfort. Voor optimalisatie van de positie is het stuur beschikbaar in verschillende maten.

Ga voor meer informatie naar www.prorace.be/bikes of configureer zelf op www.configurator.prorace.be/shop

Gerelateerde artikels