Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pro zadels krijgen gelvulling

Omdat niet alle rijders racers zijn, komen de Pro zadels Falcon, Griffon en Turnix er nu ook in een versie met gel. Comfort dus voor fietsers die het niet zien zitten om zitvlees te kweken voor een plankhard zadel.

Lang niet iedereen is een ultrafietser die het liefst een beenhard zadel heeft om maximaal rendement uit zijn trapbeweging te halen. Voor hen die niet uren achter elkaar op een fietszadel zitten, heeft Pro nu zijn reeks Falcon, Griffon en Turnix zadels uitgebreid met versies met gel erin.

De gel zit op die punten waar het nodig is om extra comfort te genieten. De speciale PU foam vulling reduceert vibraties en dempt schokken. De met glasvezel versterkte polymeer basis van het zadel zorgt ook nog eens voor extra flexibiliteit. Verder zijn de zadels voorzien van een anatomische fit en is de rail gemaakt van lichtgewicht en duurzaam RVS.

De keuze tussen de bovenstaande modellen is afhankelijk van de lichaamsflexibiliteit en de rijstijl van de fietser. De Falcon heeft een vlakke vorm, terwijl de Griffon meer rond is. Het model Turnix zit hier tussen in en heeft een licht oplopende achterkant die extra steun geeft.

Met de online zadelselector kan de klant het voor hem/haar best passende zadel kiezen. Door de afstand tussen de zitbotten te meten met behulp van de meetkubus in de winkel kom je vervolgens uit bij het optimale zadel. Volgens Pro vindt iedereen op deze manier zijn of haar perfecte zadel, en wie niet tevreden is krijgt binnen 30 dagen zijn geld terug.

De nieuwe PRO Gel zadels zijn verkrijgbaar in breedtes van 142 mm of 152 mm en hebben een consumentenadviesprijs van € 89,99.

Gerelateerde artikels