Deel dit artikel:

Pro Mechanic HD-standaard leent zich voor zwaardere fietsen

Een montagestandaard is onmisbaar voor wie regelmatig aan zijn of haar fiets sleutelt. Feedback Sports lanceert binnen deze categorie de Pro Mechanic HD.

Compleet nieuw is de Pro Mechanic HD overigens niet: in de Verenigde Staten werd de standaard een paar maanden geleden al voor het eerst aangeboden. Maar nu is het essentiële gereedschap voor doe-het-zelvers ook in de Benelux geland.

De Pro Mechanic HD is gebaseerd op het ontwerp en techniek van de bestaande Feedback Sports-montagestandaarden, maar biedt de nodige extra’s. Onder andere op het vlak van stabiliteit, draagbaarheid en ondersteuning is de standaard de eerdere modellen de baas. Het zijn met name de oversized, geanodiseerde aluminium buizen die daarvoor zorgen. De Pro Mechanic HD heeft zo een maximaal draagvermogen van 54 kilo, wat hem ideaal maakt voor het onderhoud van onder andere elektrische mountainbikes die doorgaans wat zwaarder zijn.

Ondanks de sterke constructie en stabiliteit blijft de standaard met acht kilogram verhoudingsgewijs gemakkelijk draagbaar. De Pro Mechanic HD neemt opgevouwen slechts 21 bij 115 centimeter in beslag en is dus gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Je steekt hem gemakkelijk ergens tussen in de kofferbak van je auto als je op weg gaat naar een toertocht.

Vernieuwde klemkop

Feedback Sports heeft de klemkop van de standaard opnieuw onder handen genomen. Zo is het quick release systeem, dat ook bij de Pro-Elite gebruikt wordt, verbeterd. De hendel zit aan het uiteinde van de klem en daardoor kun je hem met één hand bedienen. De Pro Mechanic HD werkt zo 60 procent sneller dan de Pro-Elite. Ook de klemopening is met 6,6 centimeter een stukje groter, waardoor de standaard geschikt is voor grote framebuizen. De klemkop is magnetisch, dus je kunt er gemakkelijk gereedschap aan bevestigen.

De Pro Mechanic HD is desgewenst verkrijgbaar met een draagtas. Daarnaast is het mogelijk om de standaard uit te rusten met een Feedback Sports Pro Truing Stand (wielrichter) en Team Edition Tool Kit. De verkoopadviesprijs bedraagt 549 euro.