Deel dit artikel:

PRO introduceert Stealth Curve voor ‘beweeglijke’ rijders

PRO heeft haar Stealth-range uitgebreid met een nieuw gebogen zadel. Het zogeheten PRO Stealth Curved-zadel is speciaal ontwikkeld voor degenen die veel van links naar rechts bewegen tijdens het rijden en niet in eenzelfde positie blijven zitten. De PRO Stealth Curved is er in twee uitvoeringen: Team en Performance.

Het Stealth-assortiment van PRO bestaat nu uit tien modellen. Deze zijn afgestemd op de legio rijstijlen en zadelvoorkeuren. Al deze modellen zijn herkenbaar aan een korte, brede neus en trapeziumvormige achterkant. Ze zijn ontworpen om meer kracht op de pedalen te kunnen zetten tijdens een diepe, meer aerodynamische zithouding.

De twee nieuwste Stealth-zadels, de Stealth Curved in de Team en Performance, zijn goed voor een nieuwe vorm in de het assortiment. Deze hebben een gebogen profiel, verlengde zijkanten en een geweven zijprofiel om ervoor te zorgen dat rijders een vaste positie op het zadel houden en minder heen en weer glijden.

Smallere neus

Het Curved Team-zadel heeft een met carbon versterkte polymeerbasis en carbonrails. Hij is met 161 gram geschikt voor rijders die op de grammetjes letten. De roestvrijstalen Curved Performance-versie heeft net als de Team-variant een met carbon versterkte polymeerbasis, alleen zijn de rails van roestvrijstaal. Dit zadel weegt 43 gram meer dan de Team, maar biedt een robuustere kwaliteit.

Beide Curved-versies hebben een iets smallere neus dan de originele Stealth-modellen. Bovendien biedt de nieuwe Curved een brede en hol anatomische uitsparing met een driedubbele met koolstof versterkte brugstructuur. Dit verlicht de druk in het perineale gebied. Zowel het Stealth Curved Team-zadel (PRSA0356 en PRSA0357) als het Stealth Curved Performance-zadel (PRSA0354 en PRSA0355) is verkrijgbaar in breedtes van 142 en 152 millimeter.

Mark Kikkert, teammanager van de afdeling product development bij PRO: “In onze onderzoeken met Bikefitting.com naar het in kaart brengen van drukpunten zagen we veel professionele en competitieve rijders die de neiging hebben om van links naar rechts te schuiven terwijl ze trappen. Hoewel dit voor sommigen een vrij natuurlijke beweging is, kan het minder efficiënt zijn. Ons Griffon-zadel is ontworpen om dat te compenseren, maar we wilden ook die stabiliteit van een zadel dat een meer aerodynamische positie biedt. Daarom is de Stealth Curved gemaakt.”

Eerste generatie ook vernieuwd

PRO heeft meer veranderingen in het Stealth-gamma. De originele Stealth Team- en Performance-zadels zijn opnieuw ontworpen met een nieuwe basisconstructie. Het zadel bezit dezelfde contactpunten en hetzelfde rijgevoel als de eerste generatie Stealth, maar de basis heeft nu een 12 procent grotere anatomische opening. Dat vermindert de druk nog verder. Het anatomische gebied is versterkt met een drievoudig brugontwerp dat stijfheid toevoegt en het zadel een onderscheidende uitstraling geeft. Het hele pakket met carbonrails komt uit op 161 gram, wat een reductie van 7,5 procent (11 gram) is in vergelijking met de vorige generatie.

De vernieuwde generatie Stealth Team-zadels (PRSA0352, 142 millimeter en PRSA0353, 152 millimeter) heeft een met carbon versterkte polymeerbasis met carbonrails. De Stealth Performance-zadels (PRSA0350, 142 millimeter en PRSA0351, 152 millimeter) zijn voorzien van roestvrijstalen rails. Beide modellen maken, net als de Curved, gebruik van het driedubbele brugontwerp met een brede anatomische pasvorm.

Gerelateerde artikels

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE