Deel dit artikel:

Powerbar updatet zijn klassieker

30 jaar na het begin is er een nieuwe Energize Bar.

Het verhaal van Powerbar begint in 1983, toen een Canadese hardloper tijdens een marathon de koppositie verloor vanwege een hongerklop. Dat mocht natuurlijk nooit meer gebeuren, dus dook deze atleet de keuken in om een recept te ontwikkelen voor een energiereep die precies de energie zou geven die nodig is tijdens intensieve inspanning.

Drie jaar en wel honderd repen later was het moment daar: de eerste PowerBar Energize Bar zag het licht. Het was tegelijkertijd het begin van sportvoeding zoals we die nu kennen. De energiereep werd al snel hét geheime wapen van duuratleten; een bron voor nieuwe energie tijdens lange en/of in­tensieve inspanningen. Een jaar na de introductie werd de Energize Bar al gebruikt door profwielrenners tijdens de Tour de France.

Sinds de ontwikkeling van die eerste energiereep is PowerBar zich in samenwer­king met sporters en wetenschappers blijven ontwikkelen. Tegenwoordig biedt het merk een breed assortiment specialistische en uitgebalanceerde sportvoeding met zowel vertrouwde productconcepten als innovatieve alternatieven. En 30 jaar na het ontstaan van de originele reep heeft PowerBar zijn eigen klassieker opnieuw uitgevonden: de nieuwe Energize Bar.

De nieuwe Energize Bar is ontwikkeld in het NutritionLab van PowerBar en vol­op getest in de praktijk. Zowel sporters als professionele atleten hebben uitgebreid feedback gegeven op de smaak, de structuur en het gemak waarmee je de reep eet. Niet alleen is de reep snel uit het folie te halen maar ook is hij gemakkelijk eetbaar en goed kauwbaar, zelfs tijdens intensieve inspanningen en bij wedstrijden. Zowel bij temperaturen onder nul als bij tropische hitte.

De nieuwe reep is er in vijf smaken: de zoete smaken Vanilla Almond, Gingerbread en Mango Tropical en de hartige smaken Bella Italia (tomaat, basilicum, zout en oregano) en Salty Peanut (gebrande en ge­roosterde noten en iets zout). Daar krijgen we meteen zin in!

De nieuwe Energize Bar NEW (55 g) kost € 1,99 en is verkrijgbaar bij sport-speciaalzaken en diverse sport(voeding)webshops.

De repen zijn (net als alle andere PowerBar producten) opgenomen in de Cologne List®. Dit betekent dat ze zijn getest en volledig dopingvrij zijn bevonden.

Meer info vind je op www.powerbar.nl.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE