Deel dit artikel:

Polar introduceert de Grit X2 Pro

Polar, al bijna vijftig jaar leider op het gebied van sport- en fitness ‘wearables’, komt met een opvolger van de Polar Grit X Pro, de Grit X2 Pro, een ultrabestendig en geavanceerd outdoor smartwatch dat nog meer biedt voor avontuurlijke outdoorsporters.

Dit is het meest premium outdoor smartwatch van Polar tot nu toe, perfect voor iedereen die meer van de wereld wil ontdekken. De Polar Grit X2 Pro biedt geavanceerde navigatietools, waaronder offline kaarten, dual-frequency GPS, maar ook alle training-, herstel- en slaapregistratiefuncties waar Polar bekend om staat.

Het stijlvolle, robuuste ontwerp in combinatie met de superieure techniek maakt dat hij geschikt is voor alle omstandigheden. De Polar Grit X2 Pro is net als zijn voorganger vormgegeven met een AMOLED- touchscreen display, krasbestendig saffierkristalglas, een frontbehuizing van hoogwaardig roestvrij staal.

De nieuwe Polar Grit X2 Pro voldoet aan de nieuwste militaire 810H-standaarden, wat betekent dat de duurzaamheid geschikt is om de meest veeleisende omstandigheden te weerstaan, waaronder grote hoogte, lage druk, blootstelling aan hoge en lage temperaturen, onderdompeling, corrosie en andere uitdagende omstandigheden.

Navigatie

De Polar Grit X2 Pro biedt ongeëvenaarde precisie bij het navigeren in de buitenlucht door de zeer nauwkeurige dual-frequency GPS en een nieuw ontworpen signaalversterkende antenne. Bovendien bevat de Polar Grit X2 Pro een complete reeks navigatie- en route-tools, waaronder ingebouwde topografische kaarten, de nieuwe ‘Breadcrumbs’-functie, ‘turn-by-turn’-navigatie aangedreven door Komoot en Strava-route synchronisatie. Het horloge wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde kaarten van Europa en Noord-Amerika, inclusief alle details van gebouwen, parken, grote wegennetwerken, straten en waterwegen. Voor de ultieme topografische kaartervaring kunnen gebruikers nog gedetailleerdere kaarten met hoogtelijnen downloaden, evenals extra regio’s gratis in Polar Flow.

Naast de geavanceerde navigatietools heeft de Polar Grit X2 Pro een batterijduur tot 140 uur in de eco-trainingsmodus, tot 43 uur in de prestatietrainingsmodus en tot 10 dagen in de smartwatch-modus. Daarnaast wordt de Polar Grit X2 Pro geleverd met een ingebouwde zaklamp en 32bB opslag voor het opslaan van trainingsgegevens, kaarten en meerdere routes voor offline gebruik.

Erg compleet

Passend binnen de strategie van Polar om uitgebreide trainingsondersteuning te bieden, introduceert de Polar Grit X2 Pro enkele nieuwe functies vooral geschikt voor outdoorsporters. Tijdens trailruns, wandelingen en fietsritten kun je je verticale snelheid, je gemiddelde stijgsnelheid in 30 seconden (VAM) op verschillende terreinen, in realtime zien. En de 3D-snelheidsmetriek berekent je ware snelheid terwijl je omhooggaat. 


Al deze gegevens zien er scherper en helderder uit dan ooit op een 326ppi hi-res 1,39″-AMOLED touchscreen dat 15% groter is dan zijn voorganger. Meer ruimte dus voor de weergave van widgets, dashboards, trainingen en wijzerplaten, waaronder een charmante nieuwe digitale wijzerplaat met een retro jaren 80-ontwerp. 
 
De nieuwe Polar Grit X2 Pro bevat natuurlijk het baanbrekende Polar Elixir™, met de meest nauwkeurige polshartslagmeting (4de generatie), pols-ECG-metingen, een SpO2 sensor die de zuurstof saturatie in je bloed meet (belangrijk bij hoogte-training) en een nachtelijke huidtemperatuurmonitoring.

Beschikbaarheid

De Grit X2 Pro is beschikbaar voor pre-orders op Polar.com van 20 maart tot 2 april, waarna de verkoop op alle kanalen begint vanaf 3 april, afhankelijk van beschikbaarheid.

Het nieuwe Polar Grit X2 Pro is ook verkrijgbaar in een speciale titanium-editie, met een lichtere en verfijndere frontbehuizing van supersterk luchtvaarttitanium (in plaats van roestvrij staal). De Polar Grit X2 Pro Titan wordt ook geleverd met een extra leren polsband met antibacteriële binnenvoering gemaakt van kurk voor premium comfort, ademend vermogen en stijl. Deze versie kost 869,90 euro.

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE