Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

POC pakt uit met de nieuwe Ventral

Het Zweedse POC had met de Octal al een prima geventileerde helm en met de Octal Aero een aero racehelm in het gamma. De nieuwe Ventral positioneert zich tussen de twee Octals en belooft het beste van twee werelden: een verfijnde aerodynamica en toch de aanvoer van veel verkoelende lucht door je helm.

Vanuit welke hoek je de nieuwe helm ook bekijkt, de Ventral is instant herkenbaar als een POC helm. Frontaal omwille van de vijf grote ventilatiesleuven, lateraal omwille van de diep doorgetrokken achterkant van de helm en ook de kunstig gemaakte achterkant met véél ruimte om de wind weer te laten ontsnappen is heel erg Zweeds qua design. POC zocht qua basismateriaal naar een EPS van de juiste densiteit om de helm veilig en toch licht te maken. In maat Medium (54-59 cm) weegt de Ventral 254 gram wat niet vederlicht en evenmin ultra zwaar is. De helm is uiteraard volledig in-mold en de buitenschaal werd zodanig gevormd dat er weinig turbulentie ontstaat.

Zweden hoef je op vlak van ergonomie weinig lessen te leren, al is de Ventral qua pasvorm eerder rond waardoor de helm mensen met een ovalen hoofd wat minder goed zal passen. De kinriempjes zijn heel licht uitgevoerd, de Ventral aan je hoofdomtrek aanpassen doe je met een stelwiel achterop de helm.

Opmerkelijk is dat POC aan de binnenkant van de helm een eigen systeem ontwikkelde om hersentrauma’s na een val te verminderen. MIPS introduceerde het eerste systeem waarbij de helm ten opzichte van de voering een beetje kan roteren. Daarmee wordt voorkomen dat bij een crash onze hersenen keihard tegen de binnenkant van onze schedel slaan en er een reële kans is op hersenbeschadiging. SPIN heet het systeem dat POC bedacht om dit tegen te gaan en de Zweden zijn momenteel nog bezig met SPIN te patenteren. Anders dan MIPS dat een soort van plastic muts in de helm monteert, zie je aan de SPIN helmvoering amper dat ze in alle richtingen kan bewegen en op die manier een hoop energie absorbeert.

De POC Ventral is vanaf vandaag te koop in drie maten (Small: 50-56 cm, Medium: 54-59 cm en Large: 59-61) en acht kleuren (Hydrogen White Matt, Uranium Black Matt, Oxolane Grey Matt, Stibium Blue Matt, Zink Orange AVIP, Hydrogen White, Uranium Black en Prismane Red) voor 299,95 euro.

Op de Grinta!-redactie ontvingen we al een POC Ventral, de 100% Getest mag u dan ook over een paar maanden verwachten in het blad en/of op www.grinta.be

In onderstaande video krijg je alle highlights van de Ventral:

Het volledige POC aanbod vind je hier.

Gerelateerde artikels